Yunan Bakan: Türkiye'ye desteğimizi sürdüreceğiz

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kahramanmaraş depreminin ardından geçmiş olsun ziyaretine geldi. Dendias, Yunan hükümetinin Türkiye'ye olan desteğine devam edeceğini vurguladı.

GİRİŞ 12.02.2023 13:14 GÜNCELLEME 12.02.2023 13:19
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adana'ya geldi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ı taşıyan özel uçak, Adana Şakirpaşa Havalimanı'na indi.

Dendias'ı burada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.

Bakanlar, havalimanında basına kapalı görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Dendias şunları söyledi:

"Dostum Çavuşoğlu'na, Türk hükümetine, Türk halkına; Yunan hükümeti ve Yunan halkının taziyelerini iletmek istiyorum. 

Sayın Çavuşoğlu'na buradaki Yunan kurtarma ekibinin faaliyetleri nedeniyle ve ziyaretimizden dolayı dile getirdiği memnuniyet nedeniyle çok teşekkür ediyorum. 

Biz burada arama kurtarma faaliyeti yürüten Yunan heyetin kurtarmış olduğu hayatlardan son derece memnunuz. Avrupa ülkelerinden diğer ekiplerin de gerçekleştirdiği kurtarma faaliyetlerinden de memnunuz. Avrupa'dan gelen ekiplerin toplamda 205 kişiyi kurtardığını öğrendik. Ancak şunu özellikle ifade etmek isterim: Yunanistan hükümetinin Türkiye'ye verdiği destek burada bitmeyecektir. Miçotakis'ten aldığım talimat doğrultusunda şunu söylemek istiyorum: Hem ikili düzeyde hem Avrupa Birliği düzeyinde elimizden gelen bütün çabayı göstermeye devam edeceğiz. Biraz önce Çavuşoğlu'nun söylediği cümlenin altına ben de imza atmak istiyorum. İlişkimizin düzelmesi için bir depreme daha gerek olmadığı kanaatindeyim.

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum: Halkımın, Türk vatandaşlarına yardım etmesinden dolayı son derece gururluyum."

KAYNAK: AA, HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Aynen 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bizi bize bıraksalar sorun çıkmaz derin devlet fitnesinin kurbanı oluyoruz bütün dünyagibi maesef
    Cevapla
  • Göki 1 yıl önce Şikayet Et
    Valla helal olsun diyorum sonra bi kuşkulanıyorum bunlara güven mi olur diye ama inşallah dürüsttürler ve bu düşmanlık biter atalarımız boşuna dememiş komşu komşunun külüne muhtaçtır..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    turkiyedeki alti ayakli muhlefetin olacagia yyunandan komsun olsun daha iyi bu memleketin ekmegini yiyipde hainlik yapana ne soylense azdir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp, iyi partinin yapamadığını bir yunanlı yapıyor,
    Cevapla
  • Songar 1 yıl önce Şikayet Et
    Buraya gelip yunanistana gülücük saçanları araştırınız. Yunanistan dostumuz değildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı