Neden 2. Ordu'nun afet bölgesine gönderilmesini istiyorlar? Cihat Yaycı sebebini açıkladı

İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, FETÖ ve PKK'nın 10 ilimizi etkileyen deprem sonrası bölgeye 2. Ordu'yu istediğini ve bunun nedenini açıkladı.

GİRİŞ 13.02.2023 19:31 GÜNCELLEME 14.02.2023 10:28
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türkiye Kahramanmaraş merkezli şiddetli 2 depremle derinden sarsıldı. 10 ilde 7 bine yakın binanın yıkımına  neden olan deprem sonrası Türkiye Cumhuriyeti devleti topyekun felaket bölgesi için harekete geçti. Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK-DEGS) Başkanı, İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Tv100.com'da bugün kaleme aldığı yazısında deprem bölgesi için bir tehlikeye dikkat çekti. 

TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARI 2. ORDUYU İSTİYOR

Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, depremin ilk anından itibaren FETÖ ve PKK uzantılarının deprem bölgesi için 2. orduyu göreve çağırdığını söyledi. FETÖ ve PKK mensuplarının “2. Ordu deprem bölgesinde toplansın ve sahaya insin, arama kurtarma, yardım faaliyetleri ile uğraşsın” dediğini aktaran Yaycı, bu odakların neden 2. ordu diye adres gösterdiğini açıkladı.

2. Ordu'nun karargahının Malatya'da olduğunu belirten Yaycı, "Birlikleri Suriye, Irak sınırlarımızın güvenliğini sağlayan ve sınır ötesinde PKK/YPG’ye karşı Irak’ta PENÇE KİLİT Operasyonları'nı yapan, Suriye’de ise harekât alanlarında bulunan ülkemizin güvenliği için çok önemli bir ordudur. " dedi. Yaycı, bu terör örgütlerinin depremi fırsat bilerek 2. Ordu'nun sınırlarını boşaltmasını ve Suriye ile Irak'tan çekilmesini, böylece deprem bahanesi ile alanların kendilerine bırakılmasını sinsice istediğini aktardı.

DİKKATLİ OLUNSUN!

FETÖ ve PKK'nın sinsi planını aktaran Yaycı, "TSK’nın hangi orduyu ve birliklerini deprem bölgesinde görevlendireceğine FETÖ ve PKK mı karar verecek? Halkımızın bu felaket sürecinde terör örgütlerinin fırsattan istifade ile ülkemize stratejik kayıplar yaşatma ve kendi hedeflerini elde etme amaçlı algı yönetimleri yapmasına karşı dikkatli ve uyanık olmasını rica ediyorum." ifadelerini kullandı. 

TSK'nın her zaman olduğu gibi Türk halkının yanında olduğuna dikkat çeken Yaycı, "TSK bu muazzam afet esnasında ülkemizin güvenliğini sağlamaya devam ederken, başta bu iş için yetiştirilmiş İnsani Yardım Tugayları ve İstihkâm Taburları olmak üzere elindeki bütün imkân ve kabiliyetleri, arama kurtarma, yardım ve tahliye konusundaki eğitimli ve nitelikli birliklerini, gemilerini ve hava araçlarını bölgeye göndermiştir." dedi.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 37
  • göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    bilende bilmeyende yazıyor amaç ne belli boşalttıkları alanlarda faaliyet yapmak ilk önce üst çalışması sora keşif gözetleme sonuç ama hainlere ekmek çıkmaz burdan düşmanın 5.kol faaliyetini söker atarız.
    Cevapla
  • İsminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli askerlik süresi 28 günden 14 güne indirilsin ama deprem bölgesinde çalışarak askerlik yapsınlar.
    Cevapla
  • önemsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    çok zekisin gerçekten.
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    BEN CE TÜM BEDELLİ ASKERLERİ ORAYA GÖNDERSİNLER. bu büyük bir fırsat onlar için.
    Cevapla
  • Aaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Deneyimsiz insanlar ancak kendilerini öldürür deprem bölgesinde
    Cevapla
  • Vatanim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tur MESAJLAR NEDEN DEVLET INCINDE PAYLASILMIYOR? Sanki birilerine Mesaj gonnesi.
    Cevapla
  • Asker 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk Askeri hazır kıta bekler ve Allahın izniyle organize olduktan sonra her yere yeter,komplo teorilerine yaslanıp hatalarımızın üzerini örtmeyelim,ders alalım,deprem kuşağında yaşıyoruz vesselam.
    Cevapla
  • EDEM 1 yıl önce Şikayet Et
    ASKER ismini kullanarak mesaj yazıp o ismi Kîrletme fetö,pkk destekcisi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...