Fahrettin Altun'dan çok çarpıcı açıklama! Yalan haber sayısı şaşkına çevirdi

Fahrettin Altun, büyük depremlerin hemen ardından Dezenformasyon Bildirim Servisi'ne (DBS) e-Devlet ve mobil uygulamalarla bildirilen yalan bilgi ve haber sayısının şu saat itibarıyla yaklaşık 6 bin 200 olduğunu duyurdu.

GİRİŞ 14.02.2023 00:23 GÜNCELLEME 14.02.2023 10:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili yaşanılan büyük felaketin hemen ardından depremzedelerin hayatını tehlikeye atan ciddi derecede bilgi kirliliği ile karşılaşıldığını kaydetti.

İletişim Başkanlığı olarak dezenformasyona karşı vatandaşlarla birlikte mücadele etmek için "Dezenformasyon Bildirim Servisi"ni devreye aldıklarını hatırlatan Altun, şunları kaydetti:

"YALAN BİLGİ VE HABER SAYISI YAKLAŞIK 6 BİN 200 OLMUŞTUR"

"DBS'ye e-Devlet ve mobil uygulamalarla bildirilen yalan bilgi ve haber sayısı şu saat itibarıyla yaklaşık 6 bin 200 olmuştur. Vatandaşlarımız DBS'ye yalan bilgiyi bildirirken çoğu zaman konunun doğrusunu da aktarmışlardır. DBS'ye bildirilen ve uzmanlarımızca doğrusu belirlenen birçok yalan haber, günlük olarak yayınladığımız Dezenformasyon Bültenimiz ve İletişim Başkanlığı ile Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

"DEZENFORMASYONUN İNSAN HAYATINI NE DENLİ TEHLİKEYE ATAN BİR UNSUR OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Milletçe büyük bir felaketi yaşadığımız bugünlerde, dezenformasyonun insan hayatını ne denli tehlikeye atan bir unsur olduğunu ne yazık ki tekrar gördük. Doğruların açığa çıkması için çabalayan sağduyulu ve sorumluluk sahibi tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Mahmut em 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberin yanında beni üzen bu izdirapli halde muhalefetin tek derdi,tek sorunu seçim ya ben bu 6+1 li masaya oy değil zırnık vermem
    Cevapla
  • BİROL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların kellelerini kopartırsanız bir daha bu tarz olaylar yaşanmaz.Bunlar vatan,devlet,millet düşmanı..Devlet demir yumruğunu bunların imiklerine indirmeli olay bu kadar basit.
    Cevapla
  • Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sol cenahın ne kadar kindar ve hain olduğunu düşünebiliyor musunuz. Ülkede can pazarı yaşanıyor ama ordakilerin canı zerre umurlarında değil, hala daha devleti nasıl kötüleriz nasıl çaresiz gösterebiliriz onun derdindeler. En başta da şu baraj yalanının araştırılması gerek, Onlar yüzünden kaç kişiye yardım gidemedi
    Cevapla
  • Hamşesi 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimin gücünü hainlere hissettirin artık, yeter kapatın hesaplarını.
    Cevapla
  • Ali Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Her gün akşam her yalanın doğrusunu günübirlik bir saatte vermeniz lazım neden yapamıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı