Türkiye kayıplarına ağlarken düğmeye basıldı! Sorumlulara operasyon

Son dakika haber: Depremden etkilenen 10 ilde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda sorumlulukları tespit edilen 163 şüpheliden 13'ü tutuklandı, 43’ünün emniyetteki işlemleri sürüyor.

GİRİŞ 14.02.2023 11:41 GÜNCELLEME 14.02.2023 11:41
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilimizde büyük yıkıma yol açan deprem sonrası yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturmada 163 şüphelinin sorumluluğu tespit edildi. Soruşturma kapsamında 13 şüphelinin de tutuklandığı öğrenildi.

70 KİŞİ ARANIYOR
10 ilde depremde yıkılan binalarla ilgili o illerin başsavcılıkları tarafından resen başlatılan ve titizlikle yürütülen soruşturmalarda 163 şüphelinin sorumluluğu tespit edildi. Bu şüphelilerden 13’ü tutuklanırken, 2’si adli kontrolle serbest bırakıldı. 43’ü gözaltında bulunan şüphelilerden 7’si hakkında yakalama kararı bulunurken, 70'i hakkında da gözaltına alma çalışmaları devam ediyor. Ayrıca sorumluluğu tespit edilen şüphelilerden 8’inin hayatını kaybettiği tespit edilirken, 12 kişi ifadelerine müteakip serbest bırakıldı. 8 şüpheli hakkında ise Cumhuriyet Başsavcılıklarınca değerlendirmeler devam ediyor.

Kahramanmaraş depreminin ortaya çıkardığı enerji açıklandı! İnanılmaz...Kahramanmaraş depreminin ortaya çıkardığı enerji açıklandı! İnanılmaz...

ABD'li kurtarma ekibi üyesinden Türkiye itirafı: İnanılmaz dayanıklıABD'li kurtarma ekibi üyesinden Türkiye itirafı: İnanılmaz dayanıklı

TUTUKLAMA HABERLERİ ART ARDA GELDİ
Hatay'da depremde yıkılan Erdoğan Apartmanı'nın müteahhidi Mustafa Erdoğan Keçecioğlu, gözaltına alındığı Ankara'da tutuklandı.

Adıyaman’da yıkılan binanın müteahhidi olan Yavuz ve Sevilay Karakuş da Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında tutuklandı.

Hatay'da depremde yıkılan Kule Apartmanı'nın müteahhidi Ömer Cihan, gözaltına alındığı Antalya'da tutuklandı.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde deprem nedeniyle yıkılan 6 binanın müteahhidi Şükrü İşitmen tutuklandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • zeki yağlıca 1 yıl önce Şikayet Et
    diyelimki 200 kişi tutuklandı göstermelik cezalar verildi düzelecekmi koskoca bir hayır çaremi tek çare var imar için gerekli olan her bilimsel,hukuksal,yargısay,denetimsel vs japonyadan ithal edeceksin yani sıfırdan başlayacaksın.
    Cevapla
  • ASİLBEY@06ÇUBUK 1 yıl önce Şikayet Et
    ozda üretim yapmayıp bir defa göstermelik numune verenden, özellikle dükkanlarda kiriş ve kolon kesip taşıyıcı sistemi zayıflatanlardan silsile yoluyla hepsinin hatası vardır. Şöyle bir incelersek sorumluluk açısından en az suçlu olan yine müteaahhit çıkar.
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Aç idiler su karda kısda nasıl kaçtılar,geç kalindi gec
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sorumlular tabiki araştırılsın ama bundan sonra yapılacak binalara verilecek izin daha önemli olduğunu bilmek gerekli
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sorumlu BELEDİYELERDIR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...