Uzman Çavuş izin alıp gelmişti: Eşiyle birlikte yaşamını yitirdi!

Suriye'nin İdlib kentinde görevliyken izinli döndüğü Hatay'daki evlerinde, depremde eşi Aybüke Kaban Dinler (23) ile birlikte yaşamını yitiren Piyade Uzman Çavuş Emircan Dinler (25), Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Uzman Çavuş izin alıp gelmişti: Eşiyle birlikte yaşamını yitirdi!
Uzman Çavuş izin alıp gelmişti: Eşiyle birlikte yaşamını yitirdi!
GİRİŞ 16.02.2023 14:53 GÜNCELLEME 16.02.2023 15:14

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat günü saat 04.17'de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde, Hatay'da Piyade Uzman Çavuş Emircan Dinler, geçen yaz evlendiği Aybüke Dinler ile oturdukları apartmanın enkazı altında kaldı.

Erzincan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü mezunu olan 3 aylık hamile Aybüke Kaban Dinler'in birkaç gün önce cenazesine ulaşıldı. Eski Erzincan Belediye Başkanı ve Milletvekili Talip Kaban'ın yeğeni olan Aybüke Kaban Dinler, memleketinde Terzi Baba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ekipler, enkazda dün de Emircan Dinler'in cansız bedenine ulaştı. Hatay'dan Erzurum'a getirilen Piyade Uzman Çavuş Emircan Dinler için Narmanlı Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye AK Parti Milletvekili Selami Altınok, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, askeri ve mülki erkanın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Tümgeneral Fedai Ünsal, baba Ekrem Dinler'e başsağlığı dileklerini iletti. Kılınan cenaze namazı sonrası Piyade Uzman Çavuş Emircan Dinler, Asri Mezarlıkta toprağa verildi. 



İZİN ALIP GELMİŞ

Erzurumlu Songül- Ekrem Dinler'in 2 çocuğundan en büyüğü olan Piyade Uzman Çavuş Emircan Dinler'in Suriye'nin İdlib kentinde görevli olduğu, izin olarak döndüğü evinde depreme yakalandığı öğrenildi. 

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza