İlk depremden sonra yapılan hata felakete yol açtı!

36 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmaları 11. gününde devam ederken, depremde yerle bir olan Hatay'daki Rönesans Rezidans ile ilgili korkunç bir iddia ortaya atıldı.

GİRİŞ 16.02.2023 15:23 GÜNCELLEME 16.02.2023 17:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7'lik ilk depremin ardından tamamen yıkılmayan Rönesans Rezidans'da yaşayan onlarca vatandaşın sitenin orta yerinde bulunan toplanma alanına çıkarıldığı ve burada beklerken 9 saat sonra gelen 7.6'lık ikinci depreme kurban gittikleri öne sürüldü.

"İKİNCİ DEPREMDE ENKAZIN ALTINDA KALDILAR"

İlk depremde yıkılmayan binaların ikinci depremle yerle bir olmasıyla yüzlerce kişinin enkaz altında kaldığını iddia eden bölgedeki kaynaklar, vahim iddianın araştırılmasını talep etti.

"YÖNETİCİYE TEMELİN KAYDIĞINI SÖYLEDİM"

Site sakinlerinden Zekiye Barutçu Yiğitbaşı da geçtiğimiz günlerde ortaya attığı bir başka iddiayla 2022 yılında binanın koridorunda çatlak olduğunu, temelinin kaydığını söylemişti. Yiğitbaşı, "Yöneticiye temelin kaydığını söyledim, alay edermişçesine güldü. Komşularıma anlattım, herkes duyarsız kaldı" ifadelerini kullanmıştı.

SİTENİN MÜTEAHHİDİ YURT DIŞINA KAÇARKEN YAKALANMIŞTI

Öte yandan Hatay'da bulunan ve Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yıkılan Rönesans Rezidans İnşaat'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, paralarla yurt dışına kaçacağı iddiasıyla İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüpheli Coşkun, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • bir garip yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı cahil insanlar para kazandıkça maalesef birer küçük firağvuna dönüşüyorlar
    Cevapla
  • sakarya 1 yıl önce Şikayet Et
    rezidansın sahibi ile kıloıçtaroğluyla olan fotoğrafını tüm eklam panolarına asmak gerekir.
    Cevapla
  • Malesef 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazen doğru ve önemli bilgiye insanları inandırmak ciddiye alınmak ne kadar zor bi durum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller