Çok tartışılan binanın müteahhidi konuştu: Kesinlikle deprem yönetmeliğine uygun

Çekmeköy'de bulunan 5 katlı bir apartmanın görüntüsü sosyal medyada 'depremde çökme riski' tartışması yarattı. Binanın müteahhidi Eser Karataş'tan iddialara çok sert tepki geldi.

GİRİŞ 16.02.2023 17:43 GÜNCELLEME 16.02.2023 17:43
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

Üçgen yapısıyla ince bir duvarın üstünde inşa edilmiş görüntüsü veren yapının müteahhidi Eser Karataş, "Bu bina belediye tarafından iskan verilmiş bir bina, kesinlikle deprem yönetmeliğine uygun. Sosyal medyada paylaşım yapan arkadaşların; önceki paylaşımlarını kaldırarak, tekrar paylaşım yapmasını rica ediyorum. Aksi takdirde hukuki süreç başlatacağız" dedi. Aynı zamanda toprak sahibi olan apartman sakini Fikret Savaş ise, "Ben de burada oturuyorum. Binayla ilgili hiçbir sıkıntımız yok, memnunuz da" İfadelerini kullandı.

Çekmeköy'de bulunan 5 katlı Savaş Apartmanı'nın sosyal medyada paylaşılan görüntüsü tartışma yarattı. Üçgen yapısı ile ön bölümünden, ince bir duvarın üzerine inşa edilmiş görüntüsü veren binanın giriş katlarında işletmelerin de olduğu görüldü. Bir kısmı, üçgen şeklinde inşa edilen apartmanın, sosyal medyada paylaşılan fotoğrafı 'depremde çökme riski' konusunda tartışma yarattı.

'KESİNLİKLE DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUN'

"Binamız sosyal medyaya düşmüş" ifadesini kullanan binanın müteahhidi Eser Karataş, "Ben sosyal medyada paylaşım yapanlara cevap vermek için buraya binanın fotoğrafını çekmeye geldim. Burada çekim yapan basın mensuplarını gördüm. Binaya dair elimdeki evrakları gösteriyorum. Binamız yeni bir bina; 10 yıllık bile değil, 2013 yılında iskanı alındı. Belgeleri belediye tarafından onaylanmıştır. Bunu paylaşan arkadaşlar bir zahmet gelip bizden bilgi alsalardı. Ondan sonra sosyal medyada paylaşım yapsalardı. Binanın şeklini zaten belediye belirliyor. Yapı ve şekil belediye tarafından onaylanıyor. Bu bina belediye tarafından iskan verilmiş bir bina, iskan belgesi zaten yapısal olarak sorun olmadığı anlamına geliyor. Kesinlikle deprem yönetmeliğine uygundur. Bu konuda paylaşım yapan arkadaşların tekrar paylaşım yapmasını ve bu konudaki önceki paylaşımlarını kaldırmasını rica ediyorum. Aksi takdirde hukuki süreç başlatacağız. Binamızda herhangi bir sorun yok" dedi. 

"BİNAYLA İLGİLİ HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK, MEMNUNUZ"

Binanın aynı zamanda toprak sahibi olan apartman sakini Fikret Savaş ise, "Ben de burada oturuyorum. Binayla ilgili hiçbir sıkıntımız yok, memnunuz da. Sosyal medyaya düşmüş, sorun ne, amaç ne bilemiyorum. Kardeşimin de dairesi var burada, o da kiradaydı. Burada kalan herkes, kiracılar kendi rızasıyla gelip gidiyorlar zaten" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 192
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha zorlasalar üç katlı bir uçan daire yapacaklarmış ama deprem yönetmeliğine uygun olsun diye uçan dairenin ayaklarını kaldırma kaldırıma sabitlemişler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben böyle imar, inşaat ve deprem yönetmeliğini yazanların da, yol ortasındaki daracık yeşil alana böyle bir proje yapılmasını onaylayan, ruhsat ve iskan veren belediyenin de, bu inşaatı yapan müteahhidin de, bu inşaatı denetleyen yapı denetim firmasının da, tapu veren tapu dairesinin de, elektriğini, suyunu, gazını açan kurumların da, bu daireleri satın alıp oturanların da kim olduklarını çok merak ettim. Eminim siz de çok merak etmişsinizdir.
    Cevapla
  • ZAZA 1 yıl önce Şikayet Et
    Binada fazla çıkma var. Tehlikeyi en çok çıkmalar yaratıyor.
    Cevapla
  • TASKOPRU 1 yıl önce Şikayet Et
    yapmışsın bi halt. bari konuşmada adam sansınlar. sen niye celalleniyosun. hukuki sureci başlatda. hukuk işi kökünden halletsin..
    Cevapla
  • Memocan 1 yıl önce Şikayet Et
    Mimarını tebrik ediyorum. Çözüm çok iyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi başladı!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…