Yakalama kararı bulanan 2 müteahhit, yaptıkları binalarda öldü

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da çöken 7 binada yaşamını yitiren 2 kişinin, haklarında yakalama kararı çıkarılan müteahhitlerden Celal İrkören ile Halil İpek olduğu ortaya çıktı.

Yakalama kararı bulanan 2 müteahhit, yaptıkları binalarda öldü
Yakalama kararı bulanan 2 müteahhit, yaptıkları binalarda öldü
GİRİŞ 16.02.2023 20:12 GÜNCELLEME 16.02.2023 20:52
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Diyarbakır'da, yıkılan 7 binadan 2’sinde enkaz ve arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı, yıkılan binalarla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında 67 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yakalanarak gözaltına alınan 39 şüpheliden 15’i tutuklandı. Gözaltına alınanlardan 2’si savcılık ifadesi sonrası, 22 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

2 MÜTEAHHİT YAPTIKLARI BİNANIN ENKAZINDA ÖLDÜ

Deprem sonrasında başlatılan soruşturmada haklarında yakalama kararı çıkarılan 67 kişiden Celal İrkören'in yaptığı Sözel Apartmanı'nın, Halil İpek'in ise Dündar Apartmanı’nın müteahhidi olduğu belirlendi.

Yapılan çalışmalarda Celal İrkören'in Sözel Apartmanı’nda, Halil İpek'in ise Dündar Apartmanı'nın enkazında kalarak, yaşamını yitirdiği belirlendi.

SORUŞTURMA SÜRDÜRÜLÜYOR

​Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerde kentte yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin başlattığı soruşturma da devam ediyor.

Deprem nedeniyle, Yenişehir ilçesindeki bir site ve Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak'taki Sözel Apartmanı ile Bağlar ilçesindeki Tesisler Kavşağı'nda bulunan Serin-2 Apartmanı, 5 Nisan Mahallesi'ndeki Yoldaş Apartmanı, Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki Dündar Apartmanı ve Mevlana Halit Mahallesi'ndeki Hisami Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin ‘Deprem Soruşturma Bürosu’ tarafından bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve üç savcı görevlendirildi.

KAYNAK: DHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • hıdır 1 yıl önce Şikayet Et
    miço çok haklısın
    Cevapla
  • miço 1 yıl önce Şikayet Et
    yapı denetimcilerin hiç mi suçu yok asıl yapı denetimciler hepsinden suçlu benim bildiğim denetimciler kullanılan malzemeyi denetler rapor verir tamam diye 99depreminden sonra getirilmedimi bu ne oldu şimdi mutait suçlu hayır kardeşim kim buraya el attıysa hepsi suçludur.
    Cevapla
  • hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlar deprem bilincimizin ayaklar altında olduğunun göstergesi
    Cevapla
  • dfdfd 1 yıl önce Şikayet Et
    kendine gel diyor Allah bahane aramaya gerek yok tedbir şart fakat kıyamet hiç bir bina kurtulmayacak unutmayalım
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim klasik sözümüz vardır " birşey olmaaazzz"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den CHP'ye geçen belediyede içki skandalı! İlk icraat, sosyal tesislere alkol
Nicolo Zaniolo'da korkulan oldu! Galatasaray'ın planı suya düşebilir