Hatay'da 261. saatte iki mucize kurtuluş daha geldi!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinde 12. güne girildi. Antakya'da Odabaşı Mahallesi'ndeki bir binanın enkazından 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı, depremin 261. saatinde sağ çıkarıldı.

GİRİŞ 17.02.2023 03:43 GÜNCELLEME 17.02.2023 03:43
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinde 12. güne girildi.

260 saati aşan süre sonunda mucizeler gerçekleşmeye devam ediyor...

261. SAAT

ANTAKYA'DA İKİ KİŞİ 261. SAATTE ENKAZDAN KURTARILDI

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki binanın enkazından 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ile 34 yaşındaki Mustafa Avcı, depremin 261. saatinde sağ çıkarıldı.

Odabaşı Mahallesi'ndeki özel hastanenin enkazında çalışma yürüten ekipler, iki kişinin canlı olduğunu tespit etti.

Özel harekat polislerinin de yer aldığı yoğun çalışmanın ardından 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı'ya ulaşıldı.

Ekipler, Şakiroğlu ile Avcı'yı enkazdan depremin 261. saatinde sağ çıkardı. Şakiroğlu ve Avcı hastaneye kaldırıldı.

KARDEŞİYLE TELEFONDA KONUŞTU

Hatay Sahra Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan Mustafa Avcı, bir görevlinin yardımıyla kardeşiyle telefonla konuştu.

Kardeşine ailesini soran Avcı, "Hepsi kurtuldu mu, Nazlı? Birazcık da olsa seslerini duyayım." dedi.

Kendisini kurtaran ve telefonla kardeşiyle görüştüren ekiplere teşekkür eden Avcı, daha sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

BAKAN KOCA, ENKAZDAN ÇIKARILAN AVCI VE ŞAKİROĞLU'NU ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki binanın enkazından depremin 261. saatinde sağ çıkarılan Mustafa Avcı ve Mehmet Ali Şakiroğlu'nu hastanede ziyaret etti.

Koca, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören depremzedelere görüştü. Odabaşı Mahallesi'ndeki özel hastanenin enkazından depremin 261. saatinde çıkarılan 34 yaşındaki Avcı'yı da ziyaret eden Koca, baba Ali Avcı'ya geçmiş olsun dileğinde bulundu,

Acıların büyük olduğunu belirten Koca "Bu acımızı şimdilik içimize gömüyoruz, yeni canlarımızı kurtarmak için. Bütün arkadaşlarımız seferber durumdalar. Rabbim benzer felaketleri milletimize bir daha yaşatmasın inşallah. Bir ve beraber oldukça bütün zorlukların üstesinden geleceğimizi biliyoruz. Bundan hiç şüphe yok." diye konuştu.

260. SAAT

14 YAŞINDAKİ OSMAN 260. SAATTE KURTARILDI

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde bir binanın enkazından 14 yaşındaki çocuk, depremin 260. saatinde sağ çıkarıldı.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay'da arama kurtarma çalışmaları sürdürüldü.

Ekinci Mahallesi'ndeki Buket Apartmanı'nın enkazında çalışma yapan arama kurtarma ekipleri, bir çocuğa ulaştı.

Yabancı uyruklu 14 yaşındaki Osman Halebiye, ekiplerin çalışmasıyla depremin 260. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı. Çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

"DİNLEME YAPARAK ÇALIŞIYORDUK"

Erzurum PAK ekibinden Engin Bayrak, AA muhabirine, ilk görev yerlerinin Malatya olduğunu, oradaki çalışmaların ardından Hatay'a nakledildiklerini söyledi.

Kentteki enkazda çalışmaya başladıklarını anlatan Bayrak, "İş makinesiyle burada çalışma yapıyorduk ama sakin bir şekilde, en ufak ihtimali dahi dinliyorduk. Dinleme yaparak gidiyorduk, o sırada Osman kardeşimizin sesini duyduk. Ondan sonra elimizle sakin bir şekilde tünel açıp AFAD ekibiyle içeri uzandık. Onlarla tünele girdik. Tüneli genişletip önce hava almasını sağlayarak sakin bir şekilde çocuğu çıkardık." diye konuştu.

BAKAN KOCA'DAN 14 YAŞINDAKİ OSMAN'A ZİYARET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da depremin 260'ıncı saatinde enkazdan sağ çıkarılan 14 yaşındaki Osman'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "14 yaşındaki Osman 260'ıncı saatte, yoğun çabaların sonucunda tekrar aramızda. Şu an Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesinde ilk tıbbi müdahalesi gerçekleştiriliyor. Hepimiz adına yavrumuzun yanındayım." ifadelerini kullandı.

258. SAAT

EBRAR SİTESİ ENKAZINDA KALAN NESLİHAN KILIÇ 258. SAATTE KURTARILDI

Ebrar Sitesi enkazında çalışma yürüten ekipler, bir kişinin canlı olduğunu tespit etti. Yoğun bir çalışmanın ardından ekipler 42 yaşındaki Neslihan Kılıç'ı kurtardı.

258. SAATTE GELEN MUCİZE

Depremin 258. saatinde enkazdan çıkarılan Kılıç, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

BÜYÜK MUTLULUK YAŞADIK

Acil serviste tedavi altına alınan Kılınç’ın babası Cuma Yalçınöz, büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Baba Cuma Yalçınöz, “258 saat sonra kurtarıldı. Cenab-ı Allah herkesin gönlüne kalbine göre versin. Ben hep bunu düşündüm ve oldu. Yarım saat önce çantası çıktı arkasından kendisi çıktı” dedi

DUALARIMIZ KABUL OLDU

Ağabeyi Yusuf Yalçınöz ise, “11 gündür buradayız. Aslen Elbistanlıyız. 11 gündür Bekliyorduk bu anı. Birden bire bir şey oldu. Dualarımız kabul oldu. Yakınlarımızın duaları kabul oldu. Ümit kesilmez diye bir lafımız var. Allah'tan ümit kesilmez. İnşallah bundan sonraki enkaz altında ki kardeşlerimize de Allah böyle bir mutluluk yaşatsın. Anlatılmayacak kadar çok mutlu bir duygu. Aslında çalışmalar aileler tarafından durdurulmak istendi ama o arada bir canlı var dediler. Biz gittik göremedik. Kardeşim ismini soyismini söylemiş o arada bizde fark edince ismini soy ismini direk hastaneye geldik. Ama iki çocuğu ve eşi hala enkaz altında inşallah Allahım onlarda bir an önce çıkarmayı nasip eder” diye konuştu.

Neslihan Kılınç’ın eşi ve iki çocuğu ise enkaz altında olduğu bildirildi.

MEZARI BİLE KAZILMIŞTI

Öte yandan deprem bölgesinde yakınlarından haber bekleyen Muhammed Ali Kılınç, dün İHA’ya verdiği röportajında "Depremde burada değildim yurtdışındaydım. 3’üncü günü geldim. 10’uncu gün bitmek üzere herhangi bir sonuç alamadık. Umut ışığı yok. Kardeşim Serdar Kılınç uzman çavuştu. Suriye'de görevliydi. Çocuklar hasta olduğu için izne geleli 10 gün olmuştu” şeklinde konuşmuştu. Eniştesi, Neslihan Kılıç’ın mezarının kazılıp beklediklerini belirtikten sonra bugün yaşanan inanılmaz kurtuluş umutları yeniden yeşertti.

 

 

KAYNAK: AA, İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 99
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Acele niye anlamadık enkaz altında canlar olabilir herkes ailemizden biri gibi düşünelim enkaz altındakileri Allah hepsine yardım etsin
    Cevapla
  • cok zor 1 yıl önce Şikayet Et
    hala demek ki canli olup gunlerce bekleyen ve olen insanlarimiz olmus. iyi ders cikaralim. tarama cihazlari vs hepsi tam takir olmali. insallah bolca temin edilir
    Cevapla
  • İbrahim buluntu 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları hiçe sayarak enkaz kaldırılıyor diyenler
    Cevapla
  • Aktolga 1 yıl önce Şikayet Et
    Kolonları kesenlerde ağır ceza almalı herkimse. bütün sorumlular dahil. A dan Z ye. Gözü doymayanlar insanlıkları kalmamış kimseyi umursamayalar ahlaksızlar. 2 cm yer için yaptıkları vahşice.
    Cevapla
  • ZİRVE 1 yıl önce Şikayet Et
    Şükrler olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!