Bakan Kirişçi konuşurken yeni deprem oldu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin deprem bölgesiyle ilgili açıklama yaptığı sıralarda artçı bir deprem meydana geldi.

GİRİŞ 17.02.2023 06:28 GÜNCELLEME 17.02.2023 06:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bugün Malatya Doğanşehir'de basın açıklaması yaptı. Kirişci'nin açıklama yaptığı sıralarda artçı bir deprem oldu.

Bakan Kirişci, açıklamasında ise şunları söyledi:

“Halihazırda yıkılan ve ağır hasar gören büyükbaş işletme sayısı Doğanşehir'de 601 adet. Malatya genelinde bin 462 olduğunu ifade ettiğimizde yüzde 40'na neredeyse tekabül eden bir kayıp burada yaşandı.

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar sürüyorDeprem bölgesinde artçı sarsıntılar sürüyor

Telef olan büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı Doğanşehir'de 5 bin 600 bin civarında. Bu da Malatya'nın genelinde 7 bin 219 olarak dikkate alındığında yine Doğanşehir'in ne kadar büyük bir kayıpla karşı karşıya olduğunu rahatlıkla ifade edebilir.

“SULTANSUYU BARAJI'NIN TAHLİYESİNİ ÖNGÖRDÜK”
101 ton ve 14 milyon yavru balık bu deprem nedeniyle zayi olmuştur. Barajlar konusunda incelemeleri sürdürüyoruz. Sultansuyu Barajı'nın kretlerinde oluşan çatlak nedeniyle sızıntı oluşturmasa, risk oluşturmasa dahi bunun tahliyesini öngördük.

Karakaya barajına da su akışını başlattık. 10 ilimizde eter alan 110 barajla ilgili hiçbir problemimizin olmadığını ifade etmek isterim.” 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • AdanaLıKardeşiniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağır hasarlı özellikle kolon hasarları olan yapılara kesinlikle girmeyiniz tabiki dışarda alanlardada dikkat edelim mutlaka artçılar olacaktır.
    Cevapla
  • Falyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah büyük,
    Cevapla
  • Faik 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Ekber...edeben böyle söyleyelim hep beraber.
    Cevapla
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Sultansuyu Malatya'da,Oğuzhan Uğur'un bahsettiği ,panik olunan baraj Hatay'da,cahillik yapma ve saptırma vatandaş
    Cevapla
  • Mst 1 yıl önce Şikayet Et
    Uydurma o Yarseli Barajı idi. Malatya nere Hayat nere!!! İdeolojik korlugunuz aklımızı almis
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş okuduğunu anlamak gerçekten bu kadar zormu , adam diyorki sultansuyu barajındaki kretlerin çatlakları var ama şu sizintist olmasa dahi tahliyesini ongorduk , o sosyal medyaci Hatay'da baraj patladı , acil ekip çok yağmur yağıyor diyor , bununla bakan beyin soyledigi şey aynı mı , biri Malatya biri Hatay , biri sızıntı yok diyor öbürü patladı diyor , adam gözaltına alındığı falan yok soruşturma açılmış , ama biz hemen vaveyla vay niye gözaltına aldınız
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bahsettiğin şahıs çatlamayan barajı çatladı diye yalan algı yaptı,karıştırma...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Türkiye'ye misilleme: Erdoğan'ın görev süresi dolana kadar...
Son dakika: 6-8 Ekim olayları davasında kararlar açıklandı