CHP'li belediyede skandal! Deprem yardımına giden AFAD gönüllüsünü işten çıkardılar

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı spor kompleksinde cankurtaranlık görevi yapan Gürkan Can, deprem bölgesine AFAD gönüllüsü olarak gittiği için işten çıkarıldığını iddia etti.

CHP'li belediyede skandal! Deprem yardımına giden AFAD gönüllüsünü işten çıkardılar
CHP'li belediyede skandal! Deprem yardımına giden AFAD gönüllüsünü işten çıkardılar
GİRİŞ 18.02.2023 19:55 GÜNCELLEME 18.02.2023 19:55
Bu Habere 297 Yorum Yapılmış

   Haber7-Özel

Türkiye 6 Şubat'ta son yüzyılın en büyük afetlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 depremde binlerce bina yıkıldı. On binlerce kişinin enkaz altında kalmasının ardından bölgeye ülkenin ve dünyanın her yerinden arama kurtarma ekipleri gönderildi.

BELEDİYE ÇALIŞANI AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLARAK GİTTİ

Depremin hemen ardından CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı spor kompleksinde cankurtaranlık görevi yapan Gürkan Can da bölgeye gitmek için Valiliğe başvuru yaptı. Daha önce AFAD'ın yapmış olduğu eğitimlerine katılarak Destek Afad gönüllüsü olan Can, afet zamanında Aydın Büyükşehir Belediyesi'ndeki amirlerinden sözlü olarak izin aldı. Valiliğin de onaylamasının ardından Can, Malatya'da enkaz altındaki vatandaşlarımızı kurtarma çalışmalarına katıldı.

DÖNDÜĞÜNDE İŞTEN ÇIKARILDIĞINI ÖĞRENDİ

Malatya'da 6 gün boyunca arama kurtarma çalışmalarına dahil olan Gürkan Can, 13 Şubat Pazartesi günü Aydın'a döndü. Gürkan Can deprem bölgesinden döndüğü gün kendisine gelen bir SMS'le neye uğradığını şaşırdı. Can, sabah saatlerinde gelen mesajla belediyedeki iş sözleşmesinin fesh edildiğini öğrendi. 

'FARKLI SEBEBİ VAR' DENİLDİ

Konuya ilişkin Haber7’ye konuşan Gürkan Can, "Deprem bölgesinden geldiğim gün işten çıkarıldığımı öğrendim. Gelen mesajda Malatya'ya gittiğim tarihte yani 7 Şubat'ta işten çıkarıldığım yazıyordu. Daha sonra tekrar mesaj geldi "Sigortalı ayrılışınız ipttal edilmiştir" diye. Sonra tekrar bir mesaj geldi "48 nedeniyle işten ayrılışınız işveren tarafından yapılmıştır" diye" dedi.



İşten çıkarılmasına ilişkin amirleriyle görüştüğünde ise şaşkına döndüğünü ifade eden Can "Amirlerimle konuştum bana şöyle dediler; "Seni işten çıkarma sebebimiz farklı" şeklinde bir açıklama yaptılar" dedi.

"BEN ORADA ZOR GÜNLER YAŞADIM AMA İŞTEN ÇIKARDILAR"

Belediyenin kendisini işten çıkarmasına çok üzüldüğünü belirten Gürkan Can, "Ben orada çok zor günler yaşadım. Enkaz altından yeri geldi canlı yeri geldi ölü insanları çıkardık. Artık rüyalarıma giriyorlar. Ama geldikten sonra işten çıkarıldığımı öğrenmek beni üzdü." şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 297
  • Yavuzz 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP bu başka ne beklenir ki, İstanbul belediyesinde olmadı mı Yunanoğlu gelir gelmez yüzlerce işçiyi kapı önüne koymadımı?..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    cennet hanım/bey Afad gönüllüsüyüm demek için zaten ilk önce online eğitimi ardından yüz yüze eğitimde başarılı olmanız gerekiyor. Kimliğin de belgende veriliyor. Çağrılan gönüllüler rastgele kişiler değil. Eğitim almamış kimlik yada belge sahibi olmayanlar AFAD gönüllüsü diyerek çağrılmıyor. Çağrılan bütün gönüllüler için kurumlarına idari izinli sayilmalari için valilik tarafından yazı gönderiliyor.
    Cevapla
  • Cennet 1 yıl önce Şikayet Et
    AFAD gönüllüsü diyede birşey yoktur kafana göre iş bilmeden eğitim görmeden sertifikan.olmadan o isler olmaz kafana bareti giyip gitmekle iş bitmiyor kendinizi kandırmayın bosuna
    Cevapla
  • Birol 1 yıl önce Şikayet Et
    Cankurtaran olarak işe alınmış bir kişiye sertifikan var mı diye sormak akıl tutulması olsa gerek.
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Gönüllü diye çokşey vardır. Atma. Helede yetkililer "Olur" da vermişse, kalkar gider. Siz "Olur" yok mu diyorsunuz. Daha net yazın.
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    sen önce haberi ve valiliğin yazısını oku adam resmi görevi bu ve il afet müdürünün bu adamları görevlendirmek için yazılı emri var. okusana işiniz gücünüz boşbeleşlik
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her zamanki chp .şaşırdık mı hayır
    Cevapla
  • ercisli 1 yıl önce Şikayet Et
    DhkpChp iş başında. Kim ülkeyi milleti sevdiyse bunlar düşman olur. Artık anlayın Atatürk'ün partisi olmaktan çıkmış sol örgütlerin partisi olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
IMF'den Türkiye açıklaması