Asrın felaketi sonrası şaşırtan manzara: İki dağ birleşti, doğal göl oluştu!

Kahramanmaraş'ta asrın felaketi olarak nitelendirilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonucu Gaziantep İslahiye'de yer alan iki dağ birleşti. Dağların birleştiği noktada ise doğal göl oluştu.

GİRİŞ 19.02.2023 10:39 GÜNCELLEME 19.02.2023 14:47
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'taki iki büyük depremden etkilenen 11 ilden biri olan Gaziantep'te şaşkına çeviren bir olay gerçekleşti. Büyük yıkımın yaşandığı İslahiye ilçesindeki iki dağ birleşerek doğal göl oluşturdu.

KOPAN KAYALAR İKİ DAĞI BİRLEŞTİREREK DOĞAL GÖL OLUŞTURDU

Gaziantep'in İslahiye ilçesi depremlerden en çok etkilenen yerlerden. Şiddetli sarsıntıdan bölgedeki dağdan parçalar koptu. Kaya parçaları Değirmencik ve Köklü köyleri arasındaki yolu kapattı. Yol kenarında akan derenin önüne kayalardan set oluştu. Dağlardaki karlar eriyince de doğal göl ortaya çıktı.

KAYA PARÇALARI 50 METRE YÜKSEKLİĞE ULAŞTI

Yol Gaziantep-Osmaniye arası geçiş güzergahlarından biri. Dağdan kopan kaya parçaları yoldan 50 metre yüksekliğe ulaşınca, kırsal mahallelere ulaşım durdu. Yolun o anlarda boş olması ise felaketin önüne geçti.

YOLUN AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR GÜNLERDİR SÜRÜYOR

Devlet Su İşleri'ne bağlı ekipler, iş makineleriyle yolun açılması için günlerdir aralıksız çalışıyor.

KAYNAK: TRTHABER
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Coğrafyacı veya jeolog bir arkadaş güzel bir makale yapsın bu olayı tarihe not düşsün. Erzurum Tortum gölü de heyelan sonucu oluşmuş ama kimse bir şey yamamış Osmanlı zamanında bir fransız yazmış ben çevirisini yaptım. yolu başka taraftan yapmak daha mantıklı olur burası göl olarak kalsın doğal göl ve bir olay sonucu oluşmuş. Ülkemiz bunları da gördü çok üzgünüz.
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    van gölü de öyle
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    dağ dağa kavuşmaz derdi atalarımız ama malesef oda oldu dağ dağa kavuştu insan insandan ayrıldı.
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Firat nehriyle alakali sorunlarda baslayabilir nehrin yatagi degisebilir veya kuruyabilir
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bahtiyar rumuzlu kardeşim atalarımızın sözü; "Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur" şeklindedir. Bizi cahillikle suçlarken kendi cahilliğini ortaya koyuyorsun. Ayrıca ben bu atasözünü söylerken atalarımızı eleştirmek istemedim. Depremin şiddetine vurgu yapmak istedim. Bir yerlerinden uydurarak farklı anlamlar çıkarıp insanları suçlama derim.
    Cevapla
  • nurettinbey 1 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon'daki Uzungöl'ün oluşumunu hatırlatıyor. Uzungöl sel felaketi ile, burası da deprem felaketi ile oluştu! Allah CC böyle afetlerden tüm insanlığı korusun!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?