Nefret yuvası Ekşisözlük devrede: 16 yakınını kaybeden depremzedeye kin kustular

Hatay'daki depremde ailesinden 16 kişiyi toprağa uğurlayan afetzedenin devletine ve dinine olan bağlılığını yansıttığı konuşması, Ekşisözlük'teki kin kapısını tekrar araladı. Ekşisözlük yöneticileri ve yazarları, afetzedeye hakaret savurdu.

GİRİŞ 19.02.2023 14:26 GÜNCELLEME 19.02.2023 14:27
Bu Habere 445 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Hatay Samandağ’da 4 oğlunu, eşini, anne-babasını ve 9 akrabasını kaybeden vatandaşın “Kaderimiz bu. Sağ olsun hükümetimiz destekliyor bizi. Reis babamıza inanıyorum.” şeklindeki metanet dolu ifadeleri herkesi duygulandırdı. Ekşisözlük’te ise nefret kampanyası başlatıldı.

'KİN KAPISI' YİNE AÇIK

Sitedeki, “Depremde 4 oğlunu kaybeden adamın reis yorumu” başlıklı bölümde Ekşisözlük yazarları tarafından afetzedeye ağır ifadeler kullanıldı. 18 Şubat’ta açılan başlıkta 47 sayfa boyunca acılı depremzedeye çok sayıda küfür ve hakaret yöneltildi. Ekşisözlük yönetiminin onayladığı yorumlarda, doğrudan site moderatörleri de ağır sözler sarf etti.

Ekşisözlük moderatörlerinden “bluewind” tarafından yapılan yorumda, “Proteo’nun (arama kurtarma köpeği) ölümü bu adamın kaybından daha derinden üzmüştür beni” ifadeleri yer aldı.

Bir diğer kullanıcı ise depremzedeye küfrederek, “Size üzülen z.a.i.nin vicdanini s….. diyorum. İşte öyle bir şey.” diye yazdı.

Depremde 16 yakınını kaybeden depremzedeye Ekşisözlük’te edilen küfür ve hakaretlerden bazıları şöyle:

  • “bildiğin beyni yanmış bu adamın. yazık.”

  • “inanın çok şeyler yazmak istiyorum ama yazamıyorum. bu adam çok hücreli olamaz.”

  • “şoka girmiş herhalde, akıl tutulması derdim ama olmayan şeyin tutulması nasıl olacak.”

  • “bir insanın başına daha kötü ne gelebilir bilmiyorum. aptal filan diyerek geçiştirilmeyecek kadar vahim bir durumda.”

  • “celladına aşık olmuş bir adamın yorumu.”

  • “ister kızın ister kızmayın; çekirdek ailesini, en yakanlarını kaybetmiş ve yeni ev için yalakalık yapıyor. kanım dondu.”

  • “ülkenin cahillik seviyesini hafife almamamız gerektiğini bas bas bağıran bir video işte.”

  • adamın cehaletinden kendisi kadar din adamları olan imamlar da suçludur, İslam diye sünni uyuşturucu madde zerkeden aldatıcılar

"REİSİMİZ İNŞALLAH BİZİ AÇIKTA BIRAKMAZ"

Ekşisözlük’te acısı hiçe sayılarak hakaret edilen depremzedenin, gazeteci Adem Metan’a yaptığı devlete ve dinine bağlılığını yansıtan konuşması şöyleydi:

“Sağ olsun müdürümüzden bizi yalnız bırakmadı, ona çok teşekkür ederim. Tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyor, 8 günden beri bizimle ilgileniyor. Ona nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Aileden 2 kişi çıkardık, amcam var burada oturuyoruz onunla ne yapalım. 4 oğlum, eşim, babam, annem, kardeşim ve ailesi… 16 kişiyi maalesef kaybettik. Allah’tan gelen silinmez ne yapalım kaderimiz bu. Sağ olsun yine de hükümetimiz destekliyor bizi. Allah razı olsun tüm imkanlarıyla bize destek oluyor. İnşallah bu destekler devam eder açıkta kalmayız. Reisimize inanıyorum, tek umudumuz o. İnşallah bize yardımcı olur ve bizi böyle açıkta bırakmaz.”

ÖNCE PROVOKASYON SONRA DELİL KARARTMA

Ekşi Sözlük’te “Depremin ardından baraj patlaması” ve “Suriyeliler KYK yurdunu yağmaladı” şeklindeki kaos amaçlı yalan içerikler de algı oluşturulduktan sonra silindi. Ekşisözlük’teki son 2 haftalık süreçte paylaşımların %70’inin silinerek delil karartması yoluna gidildiği belirtildi.

İşte suç teşkil eden o içeriklerden bazıları:

 

  • Deprem döneminde de boş durmadılar! Ekşi Sözlük'ten kaos çıkarma girişimi
KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 445
  • Mine 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbım bizi bunların eline bırakmasın bunlar bizi ülkemizi ailemizi tek tek yok ederler Rabbım karşımıza merhametli insanlar çıkarsın
    Cevapla
  • Demedideme 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların önce tespit edilmesi sonrada imha edilmesi lazım bu tür ne oldugu belli olmayan aşagılık duygusuz yaratıkları
    Cevapla
  • iso 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz ufak bir suç işlesek hemen tepemize biniyor savcılar.. Eee bunlara niye hiç bişey olmuyor.. Adalet bir tek garibanamı işliyor.. Allaha havale ediyorum bu zihniyeti..
    Cevapla
  • Basiret 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kısım şeytaniler iddia ettikleri zekalarını ve akıllarını yalnızca biyolojik ihtiyaçları için kullanıyorlar, bunu da maharet zannediyorlar. Halbuki bunu için çok üstün bir zekaya gerek yok, karınca da ki beyin kendi biyolojik varlığını rahatlıkla sürdürebilecek yeterlilikte.
    Cevapla
  • Nadim hatipoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    sol düşüncede zaten biliyorduk yalancı oldukları nı da bundan sonra isimlerini söyleseler devletin verdiği kimliklerine bakmada şahsen kendi isimlerini söyleseler daha inanmam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun