EGM: 775 hesap yöneticisinden 24'ü tutuklandı

EGM: Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 775 hesap yöneticisi tespit edildi, 441'i hakkında adli işlem başlatıldı. 129 şahıs gözaltına alındı, 24'ü tutuklandı.

GİRİŞ 19.02.2023 12:46 GÜNCELLEME 19.02.2023 13:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, meydana gelen depremlere ilişkin sosyal medya platformlarında, vatandaşlar üzerinde korku ve panik oluşturmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 775 hesap yöneticisinin tespitinin yapılarak ilgili birimlere gönderildiği aktarılarak, "441 hesap yöneticisi hakkında adli işlem başlatılmış, Cumhuriyet Başsavcılıklarından alınan talimat doğrultusunda 129 şahıs gözaltına alınmış, 24'ü tutuklanmıştır" denildi.

Öte yandan, depremzedelere yardım yapmak isteyen hayırsever vatandaşların iyi niyetlerini suistimal etmek amacıyla oluşturulmuş dolandırıcılık faaliyetlerine ilişkin çalışmaların da devam ettiğini belirten Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından konuya ilişkin, "76 adet oltalama dolandırıcılığına yönelik hazırlanan internet sitesinin kapatılması sağlanmış, resmi kurumların adını kullanarak veya taklit ederek vatandaşlardan para talep eden 15 adet sosyal medya platformu hesabı ile ilgili gerekli işlemler yapılmış, ayrıca 'deprem yardımı' teması kullanılarak para yatırılması talep edilen 6 adet kripto varlık cüzdan adresi tespit edilerek cüzdanların dondurulması sağlanmıştır" açıklaması yapıldı.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 6
  • BalkanTürk 1 yıl önce Şikayet Et
    zeki sen git sözcü mynet ekşi sözlük sayfalarında saçmala ne alakası konuyla yazdıklarının ben sosyal medya üzerinden sana iftiralar atsam hoşuna gidermi bu neyin kini
    Cevapla
  • Meram 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizi mi kandırıyorsunuz ? Baraj patladı yalanını atanı serbest bıraktınız ya.! Müteahhid, çürük yapı yaptı, ölümlere sebeb verdi ve suçlu ise... Bu yalanı atan şahıs ta, baraj yıkıldı yalanı ile, ölümlere sebeb olmuştur, hani ceza?
    Cevapla
  • zeki uncu 1 yıl önce Şikayet Et
    Halka asgari ücret çıkaranları niye tutuklayamıyorsunuz, çalışanları eytli yapanları niye tutuklayamıyorsunuz, emeklilere yüzde 39 la maaş bağlayanları niye tutuklayamıyorsunuz, depremde 40.000 kişinin ölümüne sebep olan siyasileri niye tutuklayamıyorsunuz, merkez bankasının kasasını eksi 60 milyar doların altına düşürenleri niye tutuklayamıyorsunuz, torpille kamuya yandaşlarını dolduranları niye tutuklayamıyorsunuz, devlete darbe yaparak devletimizi ele geçiren ve köşeleri dönenleri niye tutuklayamıyorsunuz. Apartman aidatları 2.000 tl, kiralar 5.500 tl, emekli maaşları da 5.500 tl.
    Cevapla
  • Kalemşör 1 yıl önce Şikayet Et
    Zeki uncu bu dediklerini , bütün bu çarpıklıkları 6+1 iktidara gelirse bıçakla kesilmiş gibi aniden keser. Biraz daha dişini sık. Şu anda belediyelerdeki gösterdikleri başarı ve performans bunun en güzel kanıtıdır. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekşi sözlük denen yalanın merkezine acaba ne zaman dokunulacak sayın EGM? Adamlar her gün sayısız yalan haber üretiyorlar sıcacık koltuklarını üzerinden. Dezenformasyon yasası işletilmesi. Ekşi nin Provakatif yazarları elden geçirilmeli
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    niye hepsi tutuklanmıştır ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı