İnanılması güç görüntü! Malatya'da deprem dağı ikiye böldü

"Asrın felaketi" olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyüklüğü gün geçtikçe gün yüzüne çıkıyor. Depremin derinden hissedildiği Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bir dağda derin yarıklar oluştuğu tespit edildi.

GİRİŞ 19.02.2023 18:39 GÜNCELLEME 20.02.2023 09:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Malatya’da Kahramanmaraşlı 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu Akçadağ’da çok sayıda ev ile bina yıkılırken, Aktepe Mahallesi’nde bulunan ve halk arasında 'Geyik Kayası' olarak bilinen dağ ise iki ayrıldı.

GÖRENLERİ ÜRKÜTTÜ

Metrelerce genişlik ve derinliğin oluştuğu bölgeyi ziyaret eden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü.

"DAĞ İKİYE BÖLÜNMÜŞ"

Daha önce bezer bir durumla karşılaşmadıklarını aktaran bölge sakinlerinden Zafer Cahit Leventoğlu, "Yıkılan evlerimizin arkasında bulunan çatlakları takip ederek dağlık bölgeye kadar çıktık. Yaklaşık üç kilometrelik bir alanda dağ adeta ikiye bölünmüş durumda" sözlerini kaydetti.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Dağı yaracak kadar bir öfke 'Gadabı Şedid' olandan ; insan gayr-i ihtiyâri merak ediyor işlenen günahların muhteviyatını . . .
    Cevapla
  • ahmet selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    demek ki Avrupa günahkar değil
    Cevapla
  • bir garip yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    neden inanması güç rabbimin gücü her şey e yeter Rabbim ol demeseydi olmaz dı
    Cevapla
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    gönül dağınd taşlar yuvarlandı
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ol der ve olur. Görüp ders almak isteyen e. Allahuekber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı