Fay hatları niçin kırıldı? Asrın felaketi üzerinde derin araştırma

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde kırılan fay hattında incelemelerin sürdüğünü açıkladı.

Fay hatları niçin kırıldı? Asrın felaketi üzerinde derin araştırma
Fay hatları niçin kırıldı? Asrın felaketi üzerinde derin araştırma
GİRİŞ 19.02.2023 20:30 GÜNCELLEME 19.02.2023 20:34
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye, 6 Şubat'ta yaşanan büyük felaketin sebebini araştırıyor. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ilkinde kırılan 315 kilometrelik fay hattının 218 kilometrelik bölümünde, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ekiplerinin incelemelerini tamamladığını duyurdu.

KIRILAN FAY HATLARI ÜZERİNDE ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremlerde kırılan fay hatlarında incelemelerin sürdüğünü belirterek, "MTA ekiplerimiz, Pazarcık merkezli ilk depremde kırılan 315 kilometrelik fay hattının 218 kilometrelik bölümünde 136 noktada gözlem/inceleme yaptı. Kalan 97 kilometre üzerinde çalışmalar devam ediyor. Elbistan merkezli ikinci depremde ise 177 kilometrelik fay hattı üzerinde çalışmalar devam ediyor." sözlerini kaydetti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun, süper bir soru.Sahiden Fay niçin kırıldı, hadi bakalım koca koca Prof,lar, cevap. Verin. Vay benim zavallı ülkem vayyyy. Kimlerin elinde kaldık.
    Cevapla
  • serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar Allah dan başka kimsenin gücü yetmez yeri sallamaya, abd yi niye bukadar büyütüyorsunuz. niye yüceltiyorsunuz. niye övüyorsunuz. abd burnun ucunu göremeyen zavallı aciz bir devlet
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fay hatlarının altı , sağı solu petrol ve doğalgaz deposu , bunu çıkarsanız bu gaz batlamaz özet olarak tam bu
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu arastirma abd nin parmağı var mi arastirmasi olsa gerek.
    Cevapla
  • YOLCU YOLUNDA GEREK 1 yıl önce Şikayet Et
    Mikail aleyhisselamın Yaratıcısı olan ALLAH cc bilim insanlarının aklına ne hikmetse hiç gelmiyor
    Cevapla
  • Müslim 1 yıl önce Şikayet Et
    İsra suresinin 16. ayetini hiç okumuyorlar müslümanlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin