Müslümanlara ilimi öğütleyen Erbaş Hoca'ya asılsız 'matematik' iftirası!

Dezenformasyon niteliğinde yapılan paylaşımların 6 bini aştığı iki haftalık süre diliminde operasyoncular bu kez Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı hiç yapmadığı 'Matematik' açıklaması üzerinden hedef tahtasına koymaya çalıştı.

GİRİŞ 20.02.2023 20:13 GÜNCELLEME 20.02.2023 20:13
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Yalan, yanlış, halkı tahrik ettirici ve toplumu ifsada sürüklemeye çalışan dezenformasyon niteliğindeki paylaşımların hedefinde bu kez Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş vardı.

Hem kurum hem de Diyanet İşleri Başkanı üzerinden algı operasyonuna girişen art niyetli bir grup insan, sosyal medyadan yaydıkları gönderilerde Erbaş'ın hiç yapmadığı 'Matematik' açıklamasını yapmış gibi gösterip hedef tahtasına koymaya çalıştı.

Bu gönderilerde Prof. Dr. Ali Erbaş'ın matematik bilimi için "Matematik dinimizce küllümin haramdır, Allah zaten her şeyi en başından ölçüp, tartıp, biçmiştir. Bunu hala deşmek kimseye hayır getirmez!" dediği ileri sürüldü.

Ancak gerçeği yansıtmayan bu iddialar silsilesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin çalışmalarıyla çürütüldü. Geçmişe dönük araştırma yapan birim, Prof. Dr. Erbaş'ın bu minvalde ifadelerde bulunmadığını aktardı. 

Tamamen karalama maksatlı yapılan 'iftira' niteliğindeki paylaşımların hiçbir dayanağının olmadığı, iddiaların asılsız olduğu kaydedildi.

ERBAŞ HOCA'DAN MÜSLÜMANLARA 'İLİM' TAVSİYESİ

Diğer taraftan Prof. Dr. Ali Erbaş Hoca'nın ilim üzerine yapmış olduğu bir konuşma sosyal medyada gündeme oturdu.

Bulgaristan'ın Şumnu kentindeki "Medresetü'n Nüvvab'ın 100. Yıl Sempozyumu"na katılan Erbaş Hoca, İslam coğrafyasındaki 1,5 milyarı aşkın Müslümanlara son derece kıymetli şu tavsiyelerde bulunuyor:

"Müslümanlar ilmin bizatihi kendisini büyük bir değer ve imkan kabul ederek kısa süre içerisinde din, matematik, tıp, felsefe, fizik, kimya ve astronomi gibi ilmin bütün dallarında büyük bir müktesebat oluşturmuşlardır. Binlerce eser telif etmişler ve buluşlar gerçekleştirmişlerdir."

Ekrana gelen ikinci bir kesitte Prof. Dr. Erbaş Hoca'nın "İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi ve Ödül Töreni'nde" konuştuğu görülüyor. Erbaş Hoca burada ilim bahsi üzerine şu ifadeleri kullanıyor:

"İbn-i Sina 11 yaşında hafız olmuş. Sonra iyi bir matematikçi, iyi bir tıp alimi olmuş... 6 asır yazdığı 'El Kanunu Fi't Tıp' kitabı dünya üniversitelerinde okutulmuş... Farabiler, İbn Rüşt'ler, Akşemsettin'ler... Mesela Akşemsettin çok eski değil... Fatih Sultan Mehmet'in hocası ama Kur'an-ı Kerim hocası değil, matematik hocası... Yani asrının, zamanının en önemli matematikçilerinden birisi..."

"HEPSİ İSLAMİ BİRER İLİMDİR..."

Bir diğer görüntü de İslami İlimler Fakültesi'nin ilk eğitim-öğretim dönemi hasebiyle düzenlenmiş etkinliği sırasında kaydediliyor. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, tıpkı tefsir, fıkıh, hadis ve kelam gibi diğer ilimlerin de İslami ilim statüsünde olduğunu şöyle vurguluyor:

"İslami ilimler-İslam dışı ilimler diye bir şey yok bizim dinimizde... Bunu da ifade etmiş olalım... Matematik de İslami bir ilimdir, sosyoloji de İslami bir ilimdir, psikoloji de İslami bir ilimdir, astronomi de İslami bir ilimdir, felsefe de İslami bir ilimdir, tıpkı tefsir, fıkıh, hadis ve kelam gibi... Hepsi İslami birer ilimdir..."

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 46
  • mehmet4 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi heykele tapan biri olmalıydı ki aşağılık dinsizler zil takıp oynayabilsin
    Cevapla
  • Çapula cambaze 1 yıl önce Şikayet Et
    İlim olsa sen hiç orda olurmuydun
    Cevapla
  • Kimi 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklı ermese de burada yazabilenler var
    Cevapla
  • Anti-çapula 1 yıl önce Şikayet Et
    Çapulculuğu bırak ta sen alim ol otur oraya anca klavyeden fitne fesat kovala
    Cevapla
  • Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yqlanlar dinsiz CHP den gelir
    Cevapla
  • EMS 1 yıl önce Şikayet Et
    dezenformasyon yasası meclisten geçip kanunlaştı diye biliyom. niye bu yalancıların yakasından yapışmıyor kanun.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en büyük yalancıları dezenformasyon yasasını anayasa mahkemesine taşımış olabilir.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemalın chpsi iftiracıların yuvası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina