AK Parti'nin "Cemre Hareketi" deprem bölgesinde 300 bin poşet çöp topladı

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı öncülüğünde kurulan ve Gençlik Kolları Başkanlığının koordinasyonunda çalışmalarını yürüten Cemre Hareketi ekibi, deprem bölgesinde 14 günde 300 bin poşet çöp topladı.

GİRİŞ 21.02.2023 14:02 GÜNCELLEME 21.02.2023 14:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından devlet kurumları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının yaraları sarmak için özveriyle çalıştığı, partinin Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı öncülüğünde kurulan ve Gençlik Kolları Başkanlığının koordinasyonunda çalışmalarını yürüten Cemre Hareketi ekibinin de deprem bölgesinde 8 bin gönüllüyle çevre temizliği gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan'ın, bölgede gönüllü çalışan Cemre Hareketi'nin faaliyetlerine ilişkin değerlendirmesine de yer verildi.

"Cemrelerin, daha önceki yangın ve sel gibi afetlerde olduğu gibi bugün de asrın felaketinin yaşandığı bölgede birçok sorumluluk alarak insanların hayatlarını kolaylaştırdığını, depremzedelerin daha temiz ve sağlıklı bir çevrede hayatını idame ettirebilmesi için aralıksız şekilde çöp toplayarak çevre temizliği yaptığını" belirten İnan, depremlerin ardından çevre kirliliği ve salgın hastalığın oluşmaması için yoğun mücadele verildiğini ifade etti.

"Gençliğin, asrın felaketinin ardından her alanda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ettiğini, müthiş bir dayanışma örneği gösterdiğini" bildiren İnan, şunları kaydetti:

"Depremlerin yaşandığı bölgede önemli meselelerden biri de salgın hastalıkların yayılmamasıdır. Cemrelerimiz, özellikle çadır kent ve konteyner kent gibi depremzedelerin yoğun şekilde yaşadığı yerlerde çevre kirliliğinin ve olası salgın hastalıkların önüne geçmek için mütemadiyen çalışmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında 8 bin gönüllü arkadaşımız tarafından 14 günde 300 bin poşet çöp toplanmıştır. Cemreler her gün belirli periyodlarda çöp toplamaktadır ve yaşam alanlarının temiz tutulması için büyük bir gayretle çalışmaktadırlar. Cemrelerimiz çöp toplama çalışmasına devam edecek. Çünkü depremzede vatandaşlarımızın yaşamlarını idame ettirdikleri yerlerin temiz olmasını oldukça önemsiyoruz. Bu konuyu kendimize bir vazife olarak görüyoruz. Böylesi zorlu koşullarda Cemrelerin yaptığı bu çalışma, bu ülkenin gençlerinin sorumluluk almaktan kaçınmayan bir yapısının olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır."

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
  • Ben de haklıyım 1 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir haber. Bu konudaki hassasiyetimiz artmak zorunda. Yaşadığı yeri yaşanmaz hale getiren insanlarız ne yazık ki. Bu konudaki en küçük adım bile desteklenmeli. Özellikle de muhafazakar insanların bu konuda daha fazla rol alması gerekiyor.
    Cevapla
  • Ayyildizim 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP ZIHNIYETI YARIN TUTAR DER KI AKP TESKILATI OZEL ESYALARI ATTI DER ZINET ESYALARINI TOPLADI DER....DER MI DER BUGUNE KADAR O KADAR COK IFTIRA VE YALANA BASVURDULAR KI BIZE ARTIK YALANLARI SIRADAN GELIYORrrr
    Cevapla
  • erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    çok önemli.Emeği geçenlerden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Bülent DUMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun.herkeze örnek olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım