Nefret yuvası Ekşi Sözlük nihayet kapatıldı!

Birçok kez halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden nefret yuvası Ekşi Sözlük, binlerce insanımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş depremi sonrası da kin kusmaya devam etmişti. Ekşi Sözlük yöneticileri ve yazarları, afetzedeye hakaret savurmuşlardı.

Nefret yuvası Ekşi Sözlük nihayet kapatıldı!
Nefret yuvası Ekşi Sözlük nihayet kapatıldı!
GİRİŞ 21.02.2023 22:05 GÜNCELLEME 22.02.2023 01:03
Bu Habere 615 Yorum Yapılmış

Birçok kez Türkiye aleyhinde ve PKK lehinde paylaşımların yapıldığı, afetlerin ve felaketlerin yaşandığı dönemlerde dahi provokasyonların sosyal medyaya yayıldığı adres olan Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellendi.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE BİRÇOK PROVOKATİF PAYLAŞIM YAPILMIŞTI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Hatay Samandağ’da 4 oğlunu, eşini, anne-babasını ve 9 akrabasını kaybeden vatandaşın “Kaderimiz bu. Sağ olsun hükümetimiz destekliyor bizi. Reis babamıza inanıyorum.” şeklindeki metanet dolu ifadeleri herkesi duygulandırdı. Ekşi Sözlük’te ise nefret kampanyası başlatılmıştı.

Deprem döneminde de boş durmadılar! Ekşi Sözlük'ten kaos çıkarma girişimiDeprem döneminde de boş durmadılar! Ekşi Sözlük'ten kaos çıkarma girişimi

ÖNCE PROVOKASYON SONRA DELİL KARARTMA

Ekşi Sözlük’te “Depremin ardından baraj patlaması” ve “Suriyeliler KYK yurdunu yağmaladı” şeklindeki kaos amaçlı yalan içerikler de algı oluşturulduktan sonra silindi. Ekşi Sözlük’teki son 2 haftalık süreçte paylaşımların %70’inin silinerek delil karartması yoluna gidildiği belirtildi.

"HÜKÜMETİN İSPANYOL ARAMA KURTARMA EKİBİNİ KOVMASI"

İspanya'dan gelen arama kurtarma ekiplerinin günler süren çalışmaları sonrası ülkelerine dönüşlerini çarpıtan Ekşi, bu ekiplerin hükümet tarafından kovulduğu yalanını ortaya attı. Ancak İspanyol ekipleri ülkelerine dönerken Türkiye'den duydukları memnuniyeti dile getirerek "Halk en zor döneminde bize çok cömert ve misafirperver davrandı" dedi. 

AYLAN BEBEK HAKKINDA SKANDAL İFADELER

Göçmenlerin yaşadığı dramın simgesi Aylan bebeğin ölümünün 6. yılında, Ekşi Sözlük'te kan donduran ifadeler kullanılmıştı.

NİHAYET KAPATILDI!

Daha önce de birçok kez Türkiye aleyhinde ve PKK lehinde paylaşımların ağırlıklı olarak yapıldığı Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellendi.

Ekşi Sözlük'ten yapılan açıklamada, "Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. bilgi aldıkça paylaşacağız" denildi.

An itibariyle kullanıcılar Ekşi Sözlük'ün internet sitesine ulaşamıyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 615
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hayırsızlar
    Cevapla
  • ahi 1 yıl önce Şikayet Et
    ekşi sözlük denen bataklık kurutulsun açılmasın sapkın zihniyet ebediyen
    Cevapla
  • ahi 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti'nin ve halkına nefret duyan bu sözcük ebediyen kapansın. Cumhuriyet Halk partisi ile lideri Kemal Kılıçdaroğlu dahi bunlar kadar mana muhalefet yapamıyor her olaya muhalif bir yorum çıkarıyor anlam değil yorum üretiyor. işi sözlük anlamını söylemek değil hükümete devlete muhalefet etmek başka bir işi yok
    Cevapla
  • D. Postacı 1 yıl önce Şikayet Et
    Galiba bu 600. ncü yorum. Bir rekor sayılabilir... EkşiSözlük denen yalan/dolan/iftira/hakaret/ kışkırtma üreten bu site sonunda kapatıldı. Yetkililere teşekkür ederken, biraz da eleştirelim. Sayın yetkililer, neden bugüne kadar beklediniz? Neden geç kaldınız? Yıllarca önce kapatılsaydı, demokrasi zarar mı görürdü? Hayır görmezdi. Türk gençlerinin ruhunu zehirleyenler, algı yöneticiliği ve provokasyon ve terör seviciliği yapanlara neden bu kadar katlandınız? Sessiz çoğunluğu neden üzdünüz? Neden? (gene de sağolun, geç olsun da güç olmasın diye teselli oluyoruz)
    Cevapla
  • Muyo 1 yıl önce Şikayet Et
    Site açılmamak üzere kapatılmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek