Depremler sonrası kritik hamle: İki yeni kurum geliyor...

Yaşanan deprem felaketlerinin ardından bölgede son sürat yaralar sarılmaya devam edilirken oluşabilecek yeni afetler için de önlemler alınıyor. AK Parti'de Afet Bakanlığı ile Deprem Bilim Kurulu'nun hayata geçirilmesi gündemde.

GİRİŞ 22.02.2023 06:51 GÜNCELLEME 22.02.2023 10:16
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, siyasi partiler seçimlere yönelik tüm hazırlıklarını yeniden gözden geçirmeye başladı. AK Parti’de de bu kapsamda önceki kampanya içeriklerinin tamamı askıya alınarak, depremin yaralarının sarılmasının ön planda olacağı yeni bir süreç için hazırlık yapılıyor.  

AK Parti kurmayları, kalıcı konutlar yapılana kadar Türkiye’nin en önemli gündeminin bundan sonra depremin yaralarının sarılmasına yönelik çalışmalar olacağına dikkat çekiyor.

Parti yöneticilerinin yaptığı değerlendirmelerde, "Türkiye’de 6 Şubat’tan sonra çok şey değişti. Artık uzun bir süre depremi ve sonraki süreci konuşacağız. Seçimler de tamamen deprem gündemli olacaktır. Buna göre yeni bir kampanya içeriği hazırlanması gerekecek. ‘Kampanya’ denmesi de çok doğru olmaz. ‘Depremin etkilediği şehirleri nasıl yeniden ayağa kaldıracağız?’, ‘Yaraları hızla nasıl saracağız?’, ‘Memleketlerini terk edenleri nasıl geri getireceğiz?’ gibi başlıklarda sil baştan bir gündem olması lazım" görüşü ön plana çıktı.

AK Parti kurmayları, deprem bölgesinden 3 milyona yakın insanın başka şehirlere gittiğini tahmin ettiklerini, bu kişilerin yeniden şehirlerine dönmesinin altyapısının kurulacağını kaydetti.  

'AFET BAKANLIĞI' VE 'DEPREM BİLİM KURULU'

AK Parti’nin gündeminde önümüzdeki süreçte 'Afet Bakanlığı' kurulması, sürekli aktif bir şekilde görev yapacak 'Deprem Bilim Kurulu'nun hayata geçirilmesi gibi öneriler de var.  

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 130
  • Milllet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kizilay. Ne olacak.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizden kimseyi atamayın. Japonyadan, Almanyadan getirin. Bizimkiler ya hırsız ya da hain çıkıyor
    Cevapla
  • Süleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru birer karar amma bu bakanlığa bakan olarak jopan mühendisi daimi olarak ve diğer teknik ekibi de jopan mühendislerden olmalı.hukumetlerden bağımsız olarak çalışmalı.denetleme heyetide jopan muhendis olmalı.... Türkler her zaman yasaların açığını ve nasıl kılıfına uydururum hesabını yaparlar ve yolunu yordamini bulurlar
    Cevapla
  • sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    bina yapılırken denetim bütün sorumluluk sigorta şirketlerine verilmeli depremde binalarda hasar yıkım olursa bütün zarar sigorta şieketinden istenmeli bak o zaman hile hurda adam kayırma olurmu bütün binalar sapa sağlam yapılır
    Cevapla
  • Sigorta 1 yıl önce Şikayet Et
    Sigorta şirketleri tefeciliğin farklı şekli ile çalışır. Yüklü para alırlar
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Gitmesine 3-4 ay kalmışken hiç uğraşmasın. Artık yerine gelecek olan kursun.
    Cevapla
  • Mert 34 1 yıl önce Şikayet Et
    Senmi gelecen yerine dodoş sizin başka derdiniz yok nasıl yıkarım nasıl memlekti batırırım onun derdindesiniz
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali bi kişi yönetirken aksaklık olurken....!? 6 kişi =6*6=36 yönetici =Başkan Yardımcın yardımcıları.= ABD içimizde ki.......!? Allah rahmet eyleye. Vesselam.
    Cevapla
  • muhafız 1 yıl önce Şikayet Et
    O sana göre Allah devlete basiretsiz kişi getirmesin her şeye rağmen adam dik duruyor senin ki napacak yandım bittim kül oldum diyecek ülkeyi amerikaya teslim edecek çünkü hiçbir icraati yok chp liler parayı bile ahbaba veriyorlar görmüyormusun?
    Cevapla
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    buna senmi karar veriyosun.
    Cevapla
  • Abdullah HÂN Birkul 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok komiksin ALİ. Yerine kim gelecek? Batının uşağı 6+1 masası mı? İstanbul ve Hatay'da gördük. Kentsel dönüşümü mahkemeye verenlerden bir halt olmaz. Çok ümitlenme istersen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama