Ne Avcılar ne Büyükçekmece orayı uyardı: Tehlikenin en büyük olduğu yerlerden bir tanesi..

Kuzey Anadolu Fay hattının devamı niteliğindeki hattın Saros Körfezi sahil şeridinin 5 km uzağında olduğunu belirten jeoloji mühendisi Can Yılmaz, "Bu bölgelerin oluştuğu alanlar tehlikeli durumun en büyük olduğu yerlerden bir tanesi" dedi.

GİRİŞ 22.02.2023 07:49 GÜNCELLEME 22.02.2023 09:59
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Edirne'nin Saros Körfezi’nden başlayıp, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Aras Vadisi’ne kadar uzanan Kuzey Anadolu Fay hattının devamı niteliğindeki hattın Saros Körfezi sahil şeridinin 5 kilometre uzağında olduğunu belirten jeoloji mühendisi Can Yılmaz, "Bu bölgelerin oluştuğu alanlar tehlikeli durumun en büyük olduğu yerlerden bir tanesi" dedi.

Marmara Denizi’nin içerisinden devam edip Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinden geçen ve Saros Körfezi’nin içerisine devam eden fay hattının, Kuzey Anadolu Fay hattının devamı niteliğinde olduğunu vurgulayan jeoloji mühendisi Can Yılmaz, "Bu hattın Edirne genelinde en yakın yeri Saros Körfezi sahil şeridinin 5 kilometre uzağında olduğu görülmektedir. Enez ilçemiz de bu hatta 25-30 kilometre yakınlıkta yer almaktadır" dedi.

TEHLİKE DURUMUNUN EN BÜYÜK OLDUĞU YER

Saros Körfezinin büyük bir kısmının alüvyon düzlüklerden oluştuğunu ifade eden jeoloji mühendisi Can Yılmaz, "Bu bölgede çok ciddi yazlık alanlar var. Bu yapıların fazlası 1999 yılı öncesine ait. Bu bölgedeki vatandaşlarımızın öncelikli olarak yapılarına yönelik gerekli testleri yaptırmalarını öneririz. Bu bölgelerin oluştuğu alanlar alüvyon düzlüklerden dolayı ve depreme yakınlığını dikkate aldığımızda tehlikeli durumunun en büyük olduğu yerlerden bir tanesi" açıklamasında bulundu.

Jeoloji mühendisi Can Yılmaz, "Hatay’da da görüldüğü üzere alüvyon düzlüklerde yıkımın daha fazla olduğu kayaç bölgelerde ise yıkımların görülmediği tespit edilen durumlardan bir tanesidir. Daha sağlam ve sıkı zeminlerin olduğu bölgelerde yapılaşmalara yönelmeli. Bu alanların öncelikli olarak tercih edilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.
 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Mine Edige 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilim adamlarından daha iyi bildiğini savunan zihniyet olduğu sürece ölümlere yanıp,tutuşacağız. Anladığım bu...Uyari,açıklama,bilgilendirme bu kafalara dank etmiyor. Nafile...
    Cevapla
  • Özgur 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman bu zihniyet bir şekilde yıkılmaya mahkumdur... Artık sonuçlarını canımızla ödemeye başladık çünkü...
    Cevapla
  • Savaş ergun 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bölgeyi iyi bilmek gerekir. Saroza hiç gelmeden haritadan ahkam kesmek Abesle iştigal. Burası Trakya sahil şeridinde binalar 2 katlı. Yazlar burada kısa.2 veya 2,5 ay. Depremi Amca şu depremin saatinde söyleki evde bulunmasın İnsanlar. Yazın insanlar denizde evinde vakit geçiren Çok az insan var. Hiç merak etmeyin. Buradaki mutaitler sizin bildiğiniz üçkağıtçı mutaitlerden değildir. Günaydın. Ben emekliyim. Sarkoyde yaşıyorum. Her zaman deprem olabilir. Hazırlikliyiz
    Cevapla
  • Ali Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem olacaktır. Önemli olan gerekli önlemler başında binaların güçlendirme yapılması gerekir. Şimdiki yapılan güçlendirme ile %90 önlemler alınabilir. Çünkü çelik gibi betonlar çıktı.
    Cevapla
  • Recep Karakaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Güçlendirme için polyester öneriliyor Betondan daha sağlammış
    Cevapla
  • Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Betonarme binalarda güçlendirme yapmak delikli bir bidona şu doldurmaya benzer. 4 katın üzerinde olan betonarme yapılarda güçlendirme olmaz bilmeden yorum yapmayalım .
    Cevapla
  • Aslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Betonarme binalarda güçlendirme yapmak delikli bir bidona şu doldurmaya benzer. 4 katın üzerinde olan betonarme yapılarda güçlendirme olmaz bilmeden yorum yapmayalım .
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu insan bir sefer ölür nedir bu aciklama yapip durma.bu aciklamalar insani her gun öldurur bence artik bu tur acıklamaları yasaklamak cunku insanlar 99 deprimende herkes bilinc altina girmiş.buna gerek yok cunku bu tur aciklamamalar insan psikolojisini alt ust ediyor hele hele bu tur olaylarin yaşandigi donem icerisindeyken.
    Cevapla
  • R. Karakaya 1 yıl önce Şikayet Et
    He valla korkunun ölümü önlediği görülmüşmü ki
    Cevapla
  • Msk 1 yıl önce Şikayet Et
    Başınızı kuma gömün
    Cevapla
  • Gerçekler acıdır 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunları duymak hoşuna gitmez tabi.senin orada evin mi var niye rahatsız oluyorsun
    Cevapla
  • Analist 1 yıl önce Şikayet Et
    Komik adamlar usta 7.6 lil bir deprem olursa şiddeti 11 12 hissdilecek yani yunanistan bulgaristan bursa balikesir tüm marmara yikilir izmir bile yikilir misir 1507 yi hissetmis oldugu bilgisini dusunursek cok komik adamlar marmarada fay kirilacak yesilkoy mu yikilacak birtek .....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor
Katar temsilcisinden tarihi konuşma! Teslim olmayacağız...