Yıllar sonra ortaya çıktı... Ecevit'in 1999 Depremi sırasında depremzedelerle olduğu kare

57. Türkiye Hükümet'inde Başbakanlık yapan Bülent Ecevit'in 1999 Depremi sırasında çekilmiş bir fotoğrafı, ülkemizin yıllar içerisindeki değişimini ortaya koydu. Yaralı vatandaşların çayır çimende yardım beklediği fotoğraf gündeme oturdu.

GİRİŞ 22.02.2023 15:00 GÜNCELLEME 22.02.2023 19:26
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki bağımsız depremin akabinde muhalif basın, 57. Türkiye Hükümeti döneminde yaşanmış Gölcük depremini tez olarak ileri sürüp, bir süredir eski ile yeniyi provokatif bir üslup üzerinden kıyaslama girişimindeydi.

Özellikle muhalif Ayşe Arman'ın 99 Depremi'ni 'çadırda soba' güzellemesi ile yaymaya çalışması fakat Bülent Ecevit'in 'uyandırılmaya kıyılamadığı' gerçeği çok konuşulmuştu.

Arman, AFAD'da gönüllü olarak çalıştığı söylenen Zeynep Özkorkmaz'ın yazısını 'izinsiz' bir şekilde paylaşmış ve 'sansasyonel' cümle kalıplarıyla metni yeniden inşa etmişti.

Özkorkmaz, muhalif ismin bu paylaşımı karşısında bir açıklama yaparak: “Yazımı benim rızam olmadan tek başına sansasyonel olabilecek cümleleri ve kelimeleri çekerek başlık atıp sanki ben röportaj vermişim gibi yansıtan ve bundan nemalanan haber ve paylaşımlarda art niyet, siyasi çarpıtma görüyorum. Bilginin sağlıklı yayılabilmesi için el birliği ile silinmelerini sağlamamız gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı. 

ÇAYIR ÇİMENDE YARDIM BEKLEYEN HALK

Devam eden günlerde Gölcük depremi sırasında yaşanmış aciziyet, vatandaşın hastane önünde tedavi için sıra beklediği görüntüler ve dönemin ünlü isimlerinin Ecevit iktidarı aleyhindeki açıklamaları öne çıkmıştı. Bu kez de deprem sahasında çekilmiş bir fotoğraf gündeme geldi. 

Farklı sosyal medya platformları üzerinden yayınlanan bir fotoğrafta, Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'in deprem sahasında incelemelerde bulunduğu ve çayır çimende tedavi için yardım bekleyen bir aileyi ziyaret ettiği görülüyor.

Depremde yaralanmış bir kimse, çayır çimende serum tedavisi görüyor.

Ecevit çiftinin yanında koalisyon hükümetinden kurmaylar, milletvekilleri ve bir de televizyon kanalı var.  

1999'daki depremde yaralanmış vatandaşlarımız, hastane önlerinde sandalyelerden oluşturulma sedyeler üzerinde sıra bekliyordu

DEMİREL DE FOTOĞRAF VERMİŞTİ

Gün içerisinde sosyal medyada yapılan paylaşımlarda Süleyman Demirel'in de çayır çimende tedavi için yardım bekleyen depremzedeleri ve yaralı insanları ziyaret ettiği görüldü.

1993-2000 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı yapan Demirel'in, beraberindeki heyetle mağdur durumdaki insanların yanındayken fotoğraf verdiği kayıtlara geçti. Halkın 24 yıl önce zor koşullarda tedavi oluşu, çadırların eksikliği ve bölgeye yapılan yardımların az oluşu dikkat çekti.

ÇAYIR ÇİMENDEN ÇAM VE SAKURA'YA!

Çayır çimende yardım bekleyen vatandaşların isteklerine yetişemeyen Türkiye'nin 24 yıl içerisindeki değişimi ise birçok kesimin takdirini topladı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan asrın felaketinin akabinde yaralılar havayoluyla dönemin en modern hastanelerinden Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne taşınmış, devlet imkanları altında tedavilerini görmüştü.

Sadece Çam ve Sakura'da değil, Türkiye'de inşa edilmiş ve faaliyete geçmiş tüm şehir hastanelerinde ve yenilenmiş devlet hastanelerinde vatandaşa hizmet verildiği biliniyor.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 40
  • mstf 1 yıl önce Şikayet Et
    biz 1999 da ankaradan deprem bölgesine ancak 5. günde girebilmiştik..bizim halkımız gerçekten çok nankör malesef . bu deprem hem 10 ilde hemde gölcük yanından geçemez öyle berbattı ona rağmen sabah 7.30 da herkes sahadaydı aksini söyleyene inanmak aptallık
    Cevapla
  • toto 1 yıl önce Şikayet Et
    demek chp de değişen bir şey yok. iyi parti de sülüyü aratacak değil ya. onlarda da değişen bir şey yok. çünkü ahlak aynı ahlak. erbakan hoca sizi gidi firavun dini mensupları demek durumunda kalmıştı yada bunun gibi bir şey
    Cevapla
  • Kürt Emrah 1 yıl önce Şikayet Et
    Peki ya 1999 depremi kışın olmuş olsaydı yinede sokaklarda ve çayırlarda milleti böyle sere serpe yatırabilirmiydiniz
    Cevapla
  • Sencer 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet aynen, o zaman herkes sokaklarda kaldı. Yerlerde tedavi gördü. İnsanların sesleri günlerce molozların altından geldi. Kendi selalarını henüz ölmemişken, göçük altındayken duydu insanlar. Yardımlar dağıtılmadı, organizasyon sorunu desen gırla. Bu depremde nasıldı ama, çam ve sakura hastanesine helikopterlerle taşındılar, tayyip herkesi her yere koşturup durdu, asker savaşta olsa bu kadar yorulurdu, her yere koşturup durdu. Devlet Bahçeli bile gitti en son yardım için o da elini uzattı. Bir de eskiden görmüyor musunuz Ecevit ve Rahşan saraylar, hanlar, hamamlar, kıyafetler, takılar. Bir de şimdiki yöneticilerimizin mütevaziliğine bakın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet. Aynen öyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri