Mehmetçik'e 'yağma' yalanının arkasından PKK çıktı!

Deprem bölgesinde canla başla görev üstlenen askerlere yönelik "yağma" yalanı çökerken, iftiranın terör örgütü PKK'nın bölücü uzantıları tarafından kurgulandığı belirlendi.

GİRİŞ 22.02.2023 17:47 GÜNCELLEME 22.02.2023 17:53
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Deprem afeti üzerinden Mehmetçik’e iftira atan çevreler yalanda vites yükseltti. Sosyal medyada, Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki askerlerin yardım kolilerini sivil araçlarına yerleştirerek gasp ettikleri öne sürüldü. 17 saniyelik bir video üzerinden başlatılan kara propagandada, depremin yaralarını sarmaya çalışan bütün Türk Silahlı Kuvvetleri personeli töhmet altında bırakıldı.

ÖVÜLECEK DAVRANIŞ ÜZERİNDEN BİLE ALGI OPERASYONU

Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı.

Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezi’nde görevli astsubayın, yardım talebinde bulunan vatandaşın ihtiyacını karşılamak üzere 12 Şubat’ta gıda malzemeleri hazırladığı, nakliyatın hızlı olabilmesi için kendi otomobiline yükleme yaparak ihtiyaç sahibi aileye ulaştığı öğrenildi.

9 gün önceki görüntülerin mevcut süreçte gündeme getirilmesinin dezenformasyon örneği olduğu kaydedildi.

FİTNENİN ARKASINDA BÖLÜCÜLER VAR

İftiranın kaynağının ise terör örgütü PKK’nın medya aparatları olduğu ortaya çıktı. PKK’nın yurt dışından kaçak yayın yapan “Medyahaber TV” isimli yapılanmasında görev alan Barış Boyraz’ın söz konusu yalanı yayan isim olduğu tespit edildi.

PKK yandaşı Boyraz’ın 21 Şubat’ta  yaptığı paylaşımda “Buyrun asıl yağmacı kim kendiniz görün! Askerler yardım aracındaki malzemeleri çalıyor. Görüntüler Islahiye'den iki uzman çavuş yardım kolilerini yardım kamyonundan yağmalıyor, sivil araçlara yüklüyor.” ifadelerini kullandığı saptandı.

Kendisini “Gazeteci” olarak tanıtan Boyraz, PKK uzantısı Medyahaber Tv’de görevli.

PKK uzantısı Medyahaber Tv'de yer alan bazı içerikler şunlar:

EKŞİSÖZLÜK YİNE DEVREDE

İftihar vesilesi olması gereken hadise üzerinden “yağma” yalanına sarılan karanlık mihraklar, kapatılan Ekşisözlük’te de belirdi. Ekşisözlük’te “Yardım kolilerini çalan askerler” başlığı altında Mehmetçik’e büyük iftiralar sıralandı.

 

 

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 25
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    ekşi sözlüğü en başa getiren de gogıl'dır.
    Cevapla
  • İslam Sancağı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ülkede elini kolunu sallayarak geziniyor mu hala ? ABD-Çin-Rusya bunlara ne yapıyor herkes biliyor..
    Cevapla
  • mustafa kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalanın altından karayılan gibi CHPKK Çıkar hiç şüphem yoktur..
    Cevapla
  • gençtürk 1 yıl önce Şikayet Et
    CNNTÜRK te Hakan Bayrakçı tarafından Demirtaş için çok güzel güzellemeler yapıldı. Resmen içim acıdı.Kendisinin milliyetçi olduğunu sık sık söyleyen birinin bu durumuna hakikaten üzüldüm. CNNTÜRK TV yede hiç yakışmadı.Bundan sonra bu TV kanalını artık eskisi gibi seyretmeyeceğim. Utanın utanın hiç mi aklınıza gelmedi binlerce şehit olan mehmetçikler ve polisler.6-8 Ekim olaylarınmın müsebbibini 15 yaşındaki Yasin Börülerin katillerini nerde ise nobele aday gösterecekler sandım.
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    ŞİMDİ BU ALÇAK,ÇUKUR ADAM halen benim memleketimde elini kolunu sallayarak GEZİYOR MU?GEZİYORSA VAH Kİ NE VAH BENİM MEMLEKETİME.BUNDAN DAHA BÖYÜK BÜFTAN NE OLUR?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı