70 kişinin öldüğü sitenin mimarı, Bursa'da yakalandı!

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan ve enkazında 70 kişinin hayatını kaybettiği Badi Saba Sitesi’nin mimarı A.E.Ç., Bursa’da polis ekiplerince yakalandı.

70 kişinin öldüğü sitenin mimarı, Bursa'da yakalandı!
70 kişinin öldüğü sitenin mimarı, Bursa'da yakalandı!
GİRİŞ 23.02.2023 12:06 GÜNCELLEME 23.02.2023 12:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde, Kahramanmaraş merkezde bulunan 25 dairelik Badi Saba Sitesi de yıkıldı.

Site enkazında kalan 70 kişi, hayatını kaybetti. Badi Saba Sitesi’nin yapımındaki sorumluların yakalanması için başlatılan soruşturma kapsamında mimar A.E.Ç.’nin, Bursa’da olduğu tespit edildi.

A.E.Ç., İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak, gözaltına alındı. A.E.Ç., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yıkılan o binada komşumun kızı ve 5 kişilik ailesi vefat etti.bunlara gereken ceza fazlasıyla verilmeli
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle binanın satışına nasıl izin verilmiş? Kim buna tabut değil de bina diye tapu hazırlamış? Onları da içeri atsınlar fazlasıyla ceza versinler mi? Yoksa sevdiğin partiden çıkarsa çaktırmadan devam edelim mi? Hepiniz ölümlere ortaksınız.
    Cevapla
  • Gonca 1 yıl önce Şikayet Et
    mimar projenin tasarımından meshuldur, statik olarak ayakta durmasında değil.. Mimar mimari projeyi hazırlar, sonrasında projenin statik olarak uygunlugunu insaat muhendisligi firması kontrol eder gerekli düzenlemeleri ister mimar da buna gore projeyi duzenler ve son statik projeyi kolon capları demir miktarları gibi tum detayları ile insaat muhendisleri hazırlar, daha sonra projeler belediyeye onaya gider belediyedeki sorumlular projenin uygunlugunu kontrol eder ve onaylar , sonra da yuklenici müteahhit firma uygulamasını yapar. Yapı denetim denetler, belediye bitmiş yapıyı kontrol eder oturum izni alınır vs vs, Tum bu sureclerde binanın yıkılmasından mimarın sorumlu tutulması mantıklı mı
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    tamam da kardeşim kimse idam edilmedi, gerekli inceleme yapılacak suçlu suçsuz ayırt edilecek sonra ya serbest kalacak yada tutuklanacak. senden başka altta yine benzer yorumlar yapan var herşeyi bilenler grubu bi siz biliyorsunuz zaten
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Mimarın ne suçu var ? Statikçiyi yakalayın .
    Cevapla
  • ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırası ile müteahhit, inşaat mühendisi, yapı denetim elemanları, belediye imar iskancılar da sorumludur, herkesin bildiği gibi....
    Cevapla
  • okan 1 yıl önce Şikayet Et
    insanda vicdan olmalı once. Vicdanın yanında ceza da gelmeli. 1-2 ay devm edip sonra eski vurdumduymazlıgımıza dönmeyiz umarım. cünkü yapı olarak buna alıştırıldık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi