İşte CHP'nin devlet anlayışı! Depremzedelere 8'er çivi yardım

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası ailelere evlerini 1 yılda teslim edeceğini açıklayan hükümeti eleştiren CHP'nin, tek başına iktidar olduğu 1939 Erzincan depremi döneminde depremzedelere 8'er çivi yardımda bulunduğu ortaya çıktı.

İşte CHP'nin devlet anlayışı! Depremzedelere 8'er çivi yardım
İşte CHP'nin devlet anlayışı! Depremzedelere 8'er çivi yardım
GİRİŞ 23.02.2023 17:49 GÜNCELLEME 23.02.2023 17:49
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

    Haber7-Özel

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7,6'lık depremler çok sayıda vatandaşımızın ölümüne neden oldu. Türkiye bir yandan enkaz altındaki vatandaşlarını kurtarırken, diğer yandan ise depremin oluşturduğu yıkımın yaralarını sarmaya başladı. İlk etapta depremzedelere çadır ve konteyner evler dağıtılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerin evlerinin 1 yıl içerisinde yeniden yapılarak teslim edileceğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti devleti tüm imkanlarıyla depremin ortaya çıkardığı yıkımı ortadan kaldırmak isterken muhalefet ise siyasetçileri ve medyası ile hükümeti hep bir ağızdan eleştirmeye başladı. 

Birlik olmak yerine ilk günden beri bölgede yaraları sarmaya çalışan hükümeti hedef CHP'nin sicili de ortaya çıktı. CHP'nin hükümet olduğu 1939 yılında bu tür afetlerde uyguladığı politika dönemin gazetelerinde gözler önüne serildi. 

DEVLETTEN HER EVE 8 ÇİVİ

Erzincan depreminde yaklaşık 1 ay sonra 1 Şubat 1940 tarihinde yayınlanan Akşam Postası gazetesinde CHP hükümetinin depremzedelere aile başına 8 çivi verdiği yazıldı. Dönemin yayın organlarından biri olan Akşam Postası haberinde "Zelzele sahasında dün bahsettiğimizden başka bir köyde de aile başına sekize çivi tevzi edilmiş." sözleri yer aldı. Devletin fıkra gibi olan 8 çivilik yardımını eleştiren gazete haberinde "Fakat sekiz çivi ile bir ev inşa etmenin sırrı köylülere öğretilmemiş." ifadelerine yer verildi.

DEVLET, TEK PARTİ DÖNEMİNDE YOKTU

Türkiye'nin en şiddetli depremlerinden biri 27 Aralık 1939 yılında Erzincan'da meydana geldi. 7,8 büyüklüğündeki 50 saniye süren depremde toplam 32 bin 968 kişi öldü, 100 binden fazla insan ise yaralandı. CHP'nin tek parti döneminde gerçekleşen bu depremde devletin depremzedeleri bir başına bıraktığı dönemin gazete manşetlerinde görüldü.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 63
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    şaşıdık mı?ülkenin başında ki en buyuk musibet .felaket.zelzele.tamir edilemeyecek kadar çoooook büyük
    Cevapla
  • chp 1 yıl önce Şikayet Et
    milli güvenlik sorunudur
    Cevapla
  • chp 1 yıl önce Şikayet Et
    milli güvenlik sorunudur
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet chp bu ülkede bir çivi bile çakmadı diyenler görün bakın aile başı verdiği o sekiz çividen bir yere çakan olduysa kendi çakmamış olsa bile çakılmasına vesile olmuş olabilir yani..
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Asrın. Felaketi. CHP.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Mehmet Şimşek duyurdu! 2020'den bu yana bir ilk! En düşük seviyeyi gördü
Bu şifreleri kullanıyorsanız hemen değiştirin! İşte en çok kullanılan o şifreler...