Son Dakika: OHAL bölgesinde öğretmenlerin mazeret tayinine düzenleme

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanlığı, deprem nedeniyle OHAL ilan edilen illerde görev yapan öğretmen ve bakanlık personeline yer değişikliği hakkı tanındığını bildirdi.

GİRİŞ 24.02.2023 13:10 GÜNCELLEME 24.02.2023 14:32
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanlığı, OHAL ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde görev yapan öğretmen ve MEB personeline ilişkin yeni karar aldı.

  • Bakanlıkça yılda iki kez yapılan mazeret tayini hakkı, bu yıl deprem nedeniyle üçe çıkarıldı.
  • Personelden eşini veya çocuğunu deprem nedeniyle kaybedenler ile kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin (eş, çocuk, anne, baba) bulunduğu ilde tedavisinin mümkün olmadığını belgelendirenler de yer değiştirme başvurusu yapabilecek.
KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    malatyada ogretmenim, ve acikcasi yasananlardan oturabikecegi evi kalmayyip da ailesinin yanina gitmek zorunda kalan ogretmene illa gel burada derse gir demenin dogru olacagini sanmiyorum, faydali da ilamaz istese de, yeni atamalar yapilabilir, isteyen de ina gore isyer atanir, zaten birsuru ucretli ogretmen var ogretmen acigi da kapanmis olur,
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada depremi yaşayan personelin pskolojisi sağlıklı değildir, maksat okulları açık tutmak değil de öğrencilere faydalı olmaksa buradaki bütün personelin tayin isteğine olumlu cevap vermek...
    Cevapla
  • Maraşlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ev yok ev,burada çalışacak kamu,sağlık personelinin evi yok,barınma problemi var.Uygulanacak bir sistem ile evler yapılana kadar geçici görevlendirmeler ile burada çalışacak personel sağlanabilir.
    Cevapla
  • Adıyaman nefessiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Adıyamanliyim ve öyle kalacağım, öğretmen olarak buradayım. Başımı sokacak bir yer bulduğum anda görevimin başında olurum inşallah. Gitmek kolay, kalanlara da Rabb'im sabır versin. 11 canımızı Allah'ıma emanet ettik halimizi her zaman olduğu gibi Allah'ıma emanet ediyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    orada kalan ve gecesini gündüzüne katıp çalışan özellikle sağlık çalışanları ve güvenlik güçlerine de aynı hakkı verecek misiniz? tabi yine ezilenler ve hakları yenenler sağlık çalışanları ve güvenlik güçleri.
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    kimse kimseye zorla bişey yaptırmıyor.neden demek hakkı yenmiş ezilmiş.az zora geldimi sağlık çalışanları ezliyormuş
    Cevapla
  • xray 1 yıl önce Şikayet Et
    yaw yeter yav. hakları yenen sağlık çalışanıymış. bi tek can hıraş siz çalışıyorsunuz zatrn ülkede.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!