Niğde'den sonra Kahramanmaraş'ta da deprem! 4,7 büyüklüğünde

Son dakika haberi: Niğde'nin Bor ilçesinde saat 13.27'de 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı. Kahramanmaraş'ta da 4,7 büyüklüğünde deprem oldu.

GİRİŞ 25.02.2023 15:52 GÜNCELLEME 25.02.2023 16:52
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Niğde'nin Bor ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 13.27'de merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

OKTAY: ŞU AN İÇİN OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Niğde’nin Bor ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ekiplerimiz sahada, hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Şu an için olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.

BOR KAYMAKAMI: UFAK TEFEK ÇATLAKLAR BULUNUYOR

Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz: Herhangi bir hasar yok. Ufak tefek çatlaklar bulunuyor. AFAD ekiplerinin taraması sürüyor.

BOR BELEDİYE BAŞKANI: HERHANGİ BİR SIKINTI YOK

Bor Belediye Başkanı Serkan Baran CNN Türk canlı yayınında açıkladı: Herhangi bir sorun, sıkıntı yok.

AFAD'DAN AÇIKLAMA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Bor'daki depremin ardından şu açıklamayı yaptı:

"Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13:27'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir."

AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar ise şunları söyledi:

"Bağımsız bir deprem olarak değerlendiriyoruz. Büyük depremlerden sonra hasar binalardan uzak durmakta son derece önem var. 5 ve üzerindeki depremler hasarlı binalarda yıkıma neden olabiliyor."

KAHRAMANMARAŞ'TA 4,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD, Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde saat 15.41'de 4,7 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Deprem, 5,32 kilometre derinlikte gerçekleşti.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 116
  • Körfezli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kentsel dönüşümler mutlaka TOKİ kontrolünde yapılmalıdır.Bireysel olarak müteahhitlere yaptirilmamalıdır...Bu işin sakası yok,
    Cevapla
  • yallah şöför 1 yıl önce Şikayet Et
    daha buyuk depremler olacak. bu bir baslangic.
    Cevapla
  • Serhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok hızlı kentsel dönüşümler başlamalı tüm şehirlerde. Özellikle istanbul müteahitler vatandaş toki artık kimse rahat uyuyamaz binalarda güçlendirme yapılmalı kolonlar la gerçek beton demir kullanılarak herkez kendi binasına gerekeni yapmalı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabii çok hızlı kentsel dönüşüm olmalı. Ama şu var biz müslümanlar ALLA’HIN ipine daha çok sarılmamız gerekiyor RASULULLAH efendimizinde yaşantısını hayatımızda tatbik etmemiz gerekiyor ALLAH CC Yar ve yardımcımız olsun AMİN
    Cevapla
  • HARPUTİ 1 yıl önce Şikayet Et
    K.Anadolu,D.Anadolu fayini anladık.Peki şimdi fay olmayan konya,Niğde, Ereğli,gibi şehirlerdeki bu depremler,çevremizi hilal şeklinde sarmış bu ABD kara,hava ,deniz güçlerinin başka ne amacı olabilir.Artik bu depremler gösteriyor ki,Türkiye'deki fay basamaklarında ki stresi tetikleyerek suni depremler oluşturup bütün Türkiye'yi harabeye çevirip çökmek istiyorları es geçmemek,artık daha akılcı ve gerçekçi olur.Ege,Akdeniz,Yunan karası, Trakya sınırı ve Marmara daki bu tağutun başka ne amacı olabilir.İsrailede dikkat.
    Cevapla
  • Çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın artık şu saçma sapan düşünceleri
    Cevapla
  • Yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Kötü bina yapanlarda amerikan ajani demi birakin bu hurafeleri
    Cevapla
  • Öz Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kentsel Dönüşüme kim karşı çıkıp yürütmeyi durdurduysa katildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar