Yayın hayatına girmeden kul hakkına girdiler! Özdil'in kovduğu gazeteci ilk kez konuştu

Yılmaz Özdil'in Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda oturduğu SözcüTV, daha yayın hayatına girmeden kul hakkına girmeyi başardı. Depremde kuzenini kaybettiği hafta 'uyumsuz' diye işine son verilen gazeteci ilk kez Haber 7'ye konuştu.

Yayın hayatına girmeden kul hakkına girdiler! Özdil'in kovduğu gazeteci ilk kez konuştu
Yayın hayatına girmeden kul hakkına girdiler! Özdil'in kovduğu gazeteci ilk kez konuştu
GİRİŞ 27.02.2023 14:04 GÜNCELLEME 27.02.2023 15:36
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Ümit Zileli, Ruhat Mengi, Korcan Karar ve Mustafa Sağlamer gibi CHP'ye yakınlığıyla bilinen isimlerle yayın hayatına başlaması beklenen SözcüTV, test yayınlarının devam ettiği aşamada kul hakkına girmeyi başardı.

Kanalın üç hafta önce Cumhuriyet'ten transfer ettiği muhabir Sinem Nazlı Demir, Kahramanmaraş depremlerinde kaybettiği kuzeninin acısını yaşarken 'uyum sağlayamadığı' gerekçesiyle işinden oldu.

Sinem Nazlı Demir

Demir, tatsız deneyimin akabinde sosyal medyada 'hak ve adalet' odaklı bir paylaşım yaparak sesini duyurmaya çalıştı.

Sinem Nazlı Demir'in 23 Şubat Perşembe günü Twitter üzerinden yayınladığı gönderi

Bu mesaj saatler içerisinde binlerce etkileşim aldı. SözcüTV'ye yönelik eleştirilerin artması üzerine kurumun Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Özdil bir açıklama yaptı. Bu kez de genç meslektaşını 'uyumsuzdu' diyerek etiket etti.

SözcüTV Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Özdil

Haber 7, Maraş depremlerinde kuzenini kaybettiği hafta SözcüTV'den kovulan Sinem Nazlı Demir'e ulaştı. Demir, yaşadığı travmatik süreci ilk kez Haber 7'ye anlattı.

"GÜNÜBİRLİK BEĞENMEDİKLERİNİ KOVUYORLARDI"

SözcüTV'de sadece 16 gün çalışabildiğini, kurumda bulunduğu süre içerisinde birden fazla kişinin işten atıldığını belirten Sinem Nazlı Demir, 'Beğenmediklerini kovuyorlardı' diyerek yaşadığı olayı şu şekilde anlattı:

Bu süreçte izinsiz çalıştık. Oradaki birçok kişi hala izin kullanmadan çalışıyor. Ben sadece cenazem olduğu için bir gün izin aldım. Yoksa almayacaktım. Vermiyorlardı… Beni muhabir olarak aldılar ama haber yazımı konusunda yavaş olduğum için kovdular. Aradaki sorun burada başladı zaten… Günübirlik beğenmediklerini kovuyorlardı. Hatta bizden birkaç hafta önce de yeni alınan kişileri gönderiyorlardı. İşinden çıkarılan kişileri müdür onaylamadığı için bir daha kovdular. Öyle bir durum vardı içeride…"

Maraş depremlerinde kuzenini kaybettiğini, kurumun acılı durumdan haberdar olduğunu ancak 'izin verme' girişiminde bulunmadıklarını kaydeden genç gazeteci, "Bu arada o bir günlük izni de ben istedim. Onlar vermeyecekti. Kuzenimi kaybettiğimi biliyorlardı. Ben demeseydim, söylemezlerdi diye düşünüyorum. Zaten o süreçten sonra beni kovmaya çalıştılar. Çünkü etkilendim. Yaptığım iş yavaşlamıştı. Onlar istiyorlar ki, hızlı, atik ve bu tarz gelişmelerden etkilenmeyen kişiler olsun… Ama aile söz konusu olunca kimse kusura bakmasın…" diye konuştu.

HEM KOVDU HEM 'ETİKET' ETTİ

Olayın ilk günlerinde Duvar'a açıklamada bulunan Yılmaz Özdil, "Bu arkadaş uyum sağlamadığı için işten çıkarıldı, hepsi o" demişti. Sinem Nazlı Demir, Özdil'in kendi hakkında 'uyumsuzdu' etiketinde bulunmasını şu ifadelerle yorumladı:

"Yılmaz Özdil benimle hiç çalışmadı. Her zaman odasındaydı. Bir iki kere ‘Merhabalaştık’ o kadar. Bana ‘Uyumsuz’ diyebileceği beş dakikalık bir sohbetimiz yok. Siz biçin oradan payı… Açıklamaları tabii ki kariyerimi riske atabilir."

Haber 7, etik bağlamında SözcüTV Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Özdil'e ulaşmaya çalıştı. Fakat Özdil, kendisinin ve kurumunun hakkında ileri sürülen iddialara cevap vermek için telefonlara çıkmadı.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 95
  • Aydoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    2500 liradan Atatürk kitabını kendi kitlesine ittirdi. Selamlar.
    Cevapla
  • Akın 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir vatandaş mağdur olduğu için uyanmış durumda.Bunlar sadece slogan bilir sloganı yerine getirecek niteliğe sahip değiller. Bu arkadaş içine girerek anlamış durumu ama seçimde bazı vatandaşlarımız da bunun gibi yaşayınca anlamazlar. Çünkü geç olacak ve biz de bundan etkileneceğiz.Hak hukuk adalet kavramına olan inançlarını darbeli yıllarda 28 şubat süreçlerinde vs. hep gördük. Hak diyen başörtülü diye birinin eğitim hakkını ellinden almaz, hukuk diyen gereksiz yere işten atmaz, adalet diyen teröristlere özgürlük vaadinde bulunmaz. Bunlar sadece boş tenekeler ses çıkarırlar.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayan kardeşim,Balkan göçmeni değilsen özdil'in olduğu o camia da barinamazsin.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi de akil olsa terør pkk kanalin da zaten calismaz idi
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Tekerinize çomak sokan lar ya fetöcü ya pkklı
    Cevapla
  • Misafirazrail 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi dönme kripto derhal sını dışı edilmeli hepsi din düşmanı türk düşmanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit