Mustafa Şentop'tan 28 Şubat darbesi mesajı: Hafızamızı daima diri tutmak en büyük gücümüz

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 28 Şubat darbesinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

GİRİŞ 28.02.2023 12:41 GÜNCELLEME 28.02.2023 14:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, mesajında şunları kaydetti:

“Hürriyetin esarete, demokrasinin vesayete teslim olmasını isteyenlerin alınlarından asla silinmeyecek bir utanç tarihi: 28 Şubat 1997. Faillerinin bin yıl ve ötesinde sürmesini arzu ettikleri zorba darbe düzeninin karanlığına karşı, Milletimizin inancı ve iradesinin gücüyle aydınlık galip gelmiştir. Bugün, yaşananların unutulmasının istenmesi, konuşulmaması ve hatta birkaç özür kelimesiyle iyileşecek geçip gitmiş basit bir hata olarak görülmesi, Milletin hafızasını aslında hiç anlamayan bir zihniyetin yaklaşımıdır. Gerçekleri reddedici bu yaklaşım, dönemin hayatları gasp edilen, işkence ve zulmü bizzat yaşayan insanlarımızı, 28 Şubat’ın çocuk yaştaki masumlarını bir kez daha aynı şiddetle yaralamakta, aynı travmayı tekrar tekrar onlara yaşatmaktadır. Bu insanlık suçunun tahribatı tamir edilemez ve ruhlardaki yaraları iyileşemez. Ancak gelecekte bir daha asla böylesi bir acının yaşanmaması için, hücrelerinde darbe kodlarını taşıyan anlayışa karşı, demokrasi mücadelesi hafızamızı daima diri tutmak en büyük gücümüzdür. 15 Temmuz’da Milletimizin iradesinin ve mücadelesinin ruhunda da bu güç vardır. Bağımsızlığımızın ve demokrasimizin geleceğinin teminatı bizatihi Milletimizdir. Millet iradesini yok sayan, tehdit eden, seçtiği hükümeti hedef alan, inancıyla yaşama hakkını gasp etmek isteyenlerin sonu daima aynı olacak, hak ettikleri karanlığa gömüleceklerdir. 

Milletimizin egemenliği, hakları, inancı, geleceği ve demokrasimiz için asla vazgeçmeyeceğimiz mücadelemizle; geçmişten bugüne darbe girişimlerinin ve darbe zihniyetinin daima karşısında onurla duran gençlerimizi, kadınlarımızı her bir insanımızı şükranla, hürmetle selamlıyorum.”

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • turgut 1 yıl önce Şikayet Et
    bu zihniyet..islam / tesettür düşmanı...lakin şimdi ozamanki tesettür ne durumda..ders çıkaralım.
    Cevapla
  • Dallı 1 yıl önce Şikayet Et
    UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ.BİR İLÇEDE KAYMAKAMI İKi PIRPIRLIYA AZARLATAN GERİ PLANDAKİ ZİHNİYETİ TANIYORUZ.ONLARA ALLAH birdaha fırsat vermesin.Bir iktidar olsalar bir ayda eski günlere döndürürler Türkiye yi
    Cevapla
  • Giresun diyarından. 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç de unutmayacaız. Unutmamız da imkansız. Çünkü hala sürüyor darbe süreci. D-8'ler'in devre dışı olması için gerçekleştirilen darbe D-8'ler sümenaltı ediliyor ve 2000'den fazla Ab'nin talimatlarının yasalaşması gerçekleşiyor ise hala yürürlükte demektir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri