120 kişinin hayatını kaybettiği Eda Apartmanı ile ilgili şoke eden detay!

İskenderun'da 120 kişinin hayatını kaybettiği Eda Apartmanı ile ilgili kahreden bir detay ortaya çıktı. Depremden sadece bir gün önce toplanan apartman sakinlerinin, binayı yıktırıp yeniden inşa edilmesi yönünde karar aldıkları öğrenildi.

GİRİŞ 01.03.2023 07:48 GÜNCELLEME 01.03.2023 08:10
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketi, on binlerce binanın yıkılmasına ve binlerce vatandaşın canına mal oldu. Devlet ve milletin el ele vererek tüm gayretiyle yaraları sarma çalışmaları sürerken, felaketten geriye acı dolu hikâyeler ve kahreden detaylar kaldı.

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Piri Reis Mahallesi'nde denize sıfır konumda bulunan Eda Apartmanı da 42 yıl önce dönemin ünlü müteahhitlerinden Nafiz Soyer tarafından inşa edildi.

8 MİLYONA DAİRE VARDI

Depreme kadar da bölgenin en gözde apartmanlarından biriydi. Hatta depremden önce verilen ilanlarda da bazı daireler 7 milyon 750 bin liraya satışa çıkarılırken, bazı daireler ise 19 bin 500 liraya kiralanıyordu.

Ancak Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü sabaha karşı yaşanan 7.7'lik büyük depremde Eda Apartmanı da yerle bir oldu.

48 dairede 128 kişinin yaşadığı binadan sadece 8 kişi yaralı kurtuldu. Birçoğu çocuk 120 kişi ise hayatını kaybetti. Kurtulan 8 kişiden ikisi ise bir bankada çalışan Özlem Hanım ve kızıydı.

Sarsıntının başladığı anlarda kızını da alıp birinci kattaki daireden kaçmayı başaran Özlem Hanım'ın anne ve babası da kurbanlar arasındaydı.

"YENİDEN YAPILMA KARARI ÇIKMIŞTI AMA KISMET OLMADI"

Sabah'ta yer alan habere göre depremden günler sonra ortaya çıkan bir detay ise yürekleri dağladı. 5 Şubat günü, yani depremden sadece bir gün önce toplanan apartman sakinlerinin, 42 yıllık binayı yıktırıp yeniden inşa edilmesi yönünde karar aldıkları ortaya çıktı.

Yerle bir olan Eda Apartmanı'nın enkaz fotoğrafının paylaşıldığı bir sosyal medya hesabının altında yorum yazan bankacı Özlem Hanım'ın ev sahibi Filiz Yürüyen, "Bir gün önce apartman yönetiminden oybirliğiyle binanın yıkılıp yeniden yapılma kararı çıkmıştı ama kısmet olmadı" dedi.

Yürüyen yazısında, enkazı görünce öldüğünü düşündüğü kiracısı ve kızı ile karşılaşıp sarıldıkları anı da anlattı.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Başımıza ne geldiyse Kendi nefsimizden bilmeliyiz doğrusu olanda budur tövbe istiğfar etmeliyiz Allah'tan razı olmalıyız
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Genelleme yapmadım kendimi güzel ifade edemedim cahiliğimden özürdilerim
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal parayla bina yapmakta önemli ,benzine su karıştırıp satarsa adam sonra o parayla camii yaptırsa bile günah cıkartacam diye o camidende hayır gelmez,almancının yaptırdığı binanın hangi parayla yaptırdığıda önemli nasıl kazanmış suyun değirmeni önemli,zinalar coğalırsa bir çok neden haram paradan kaynaklı ,helal para şart birkere asıl binanın temelidir
    Cevapla
  • Sukela 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları suclamak icin, les kargaları gibi beklemeyin. Ne biliyorsun neyle yaptırdığını, mumin aksi bilgiye sahip değilse, husnu zanda bulunur. Birinin başına kotu bir sey gelince derdine ortak olur, çare uretir, sırtlan gibi sevinmez. Ayrica başına her olumsuz olay gelen kisi günahkardır, zevk sefa icinde yasayanlar cok cennet ehli diye bir hukum mü var. Gercek mumin ahlaki edinin. Kendini musluman sanmakla musluman olunmaz.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Japonya'da binalar daha sağlam evet lakin rabbim dilerse onlarıda kolayca yıkacak gücte hiç şüphesiz,etrafı deniz dilerse suyla kaplar ülke kaybolur,binalar daha sağlam olsada kaderde ne varsa o olur Allah bir şeyi vesile kılar iki depremde olur üç depremde ister haarp olsun ister olmasın o vesile hızır as olur yada bir melek yada herhangi biri ,dünya ebedi yurdumuz değil bir amaç uğruna yaratıldı
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayır ve şer Allah'tan daha sağlam bina yapsalar dahi ölecek olanlar yine öleceklerdi ,haarp olsun olmasın Allah'tan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2 bin yıldır kırılmayan fay: 'Yakın bir zamanda' diyerek uyardı!
Saraçhane provokasyonunda polislere kaldırım taşı atıldığı anlar ortaya çıktı!