24 gün sonra enkazdan 'çığlık geldi' ihbarı! Ekipler harekete geçti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 24 gün sonra Gaziantep'in İslahiye ilçesinde enkazdan 'çığlık sesi geldi' ihbarı yapıldı. Ekipler yaptığı aramada ise kısa sürede ihbarın asılsız olduğunu tespit etti.

GİRİŞ 02.03.2023 07:40 GÜNCELLEME 02.03.2023 08:21
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde depremde yıkılan bir binanın enkazından 'çığlık sesi geldi' ihbarı üzerine polis harekete geçti. Ekipler yaptığı aramada ise kısa sürede ihbarın asılsız olduğunu tespit etti.

Kahramanmaraş 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde vatandaşlar bölgede bulunan polislere depremde yıkılan bir binanın enkazından çığlık geldiğini söyledi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ihbar üzerine Demokrasi Meydanı yakınlarında bulunan binanın enkazına gitti.

Enkazda arama yapan ekipler, bir süre ise dinleme yaparak sesi ve geldiği yönü tespit etmeye çalıştı. Depremin ardından geçen 24 gün sonra gelen ihbar üzerine heyecanlanan ekipler, yaptıkları araştırmada gerçeği kısa sürede tespit etti. Sesin yırtıcı bir kuşa ait olduğunu, kuşun ise enkazın yanında bulunan hasarlı ve boşaltılan bir binada yuva yaptığını tespit etti.

Çığlığa benzeyen sesin kuşa ait olduğu belirlenmesi üzerine ise ekipler, diğer enkaz çevreleri ile ara caddelerde devriye attı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • dijiman 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP dijitlal kurtarma ekipleiryle depreme mudahale etti. dijitla kurtarma ekipleir işi gördü. malum dijital çağdayız. bir twit bir depremzedeyi enklazdan kurtarırmış. yani kayak yaparken ne bileyim kayıktna balık keyfi geizi yaparken rodos açıklarında da deprem yönetilri. canim dijital çağdayız.
    Cevapla
  • otuz8 1 yıl önce Şikayet Et
    Asılsız olup olmadığına keşke termal kamera ve ses cihazlarıyla bakılsaydı el feneriyle gece vakti kontrol mü edilir belki bayıldı belki uyudu
    Cevapla
  • Etki 1 yıl önce Şikayet Et
    Oturduğu yerden yorum yapan olaya sadece bir fotoyla değerlendirip el feneriyle bakılıp karar verildiğini sanır Ordaki insanlar para için çalışmıyo kardeş Sicacık evini bırakıp gitmiş orda zor şartlarda calişıyo Emin ol bu konularda senden daha duyarlılar
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Aminnnn
    Cevapla
  • Gül 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların sevdiklerinin sesleri komşusunun sesi mahalleden geçen bir insanın sesi kulağına yer etmiş olabilir heleki böyle bir acılı günde psikolojiiler sıfır insanlar bu durumu kabullenene kadar acıları hafifleyene kadar her an her şeyi duyup görebilir yaşadıkları hafif şeyler değil. Gelin empati yapalım onların yerine koyalım kendimizi düşüncesi bile ürkütücü. Varsayalım ki oradan bir ses geldi hepimiz için sevinç morel bir mucize olur yok olmaz deyip üzerini kapatmak vicdanı susturmak demek lütfen her yazılana dikkat edelim. Rabbim kimseye bu acıları tekrar yaşatmasın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Her an bir mucize haber bekliyorum ne hikmetse. Allah herşeye kadirdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?
Devlet Bahçeli'den Netanyahu'ya sert tepki: Mazlumların kanında boğulacak!