Abdullah Gül: Devletimizin bütün organları büyük bir çalışma içerisinde

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Devletimizin bütün organları el birliği ile büyük bir çalışma içerisinde. Vali, mülkü idare amirleri, belediye başkanları, herkes elinden gelen her şeyi yapıyor” dedi.

GİRİŞ 02.03.2023 09:54 GÜNCELLEME 02.03.2023 10:47
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

"Malatya programı çerçevesinde AFAD Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Hulusi Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan bilgi aldı.

Daha sonra kent merkezinde yıkılan binaların enkazında inceleme yapan Gül, Malatya Büyükşehir Belediyesi binası arkasında kurulan çadır kenti ziyaret ederek, depremzedelerle bir araya geldi. Soykan Parkı'nda açıklamalarda bulunan Abdullah Gül, depremin büyük felaket olduğunu belirterek, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.

"DEVLET BÜTÜN ORGANLARIYLA BÜYÜK BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE"

Devletin bütün organlarıyla büyük çalışma içerisinde olduğunu belirten Gül, “Devletin, kamunun gücü büyük tabii. Hem güç, hem sorumluluğu var. Dolayısıyla elinden gelen her şeyi yapacak, koşturacak. Devleti ve kamuoyu da yalnız bırakmamak gerekir böyle büyük afetlerde. O zaman sivil toplum örgütlerine çok iş düşüyor. Sivil toplum daha esnek olabiliyor, daha çabuk yetişebiliyor. Daha küçük yerlere hemen koşabiliyor. Dolayısıyla onları da hep desteklemek, teşvik etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"DERS ALMAMIZ GEREKİYOR"

Depremlerden ders alınması gerektiğini belirten Gül, “Deprem bölgesindeyiz. O zaman bunun bilinci içerisinde, yasal zorunluluk haline her şeyi yerine getirmemiz lazım. Ne kadar bilinçlendirsek, yasal zorunluluk haline getirmek gerekiyor. Onun için herkese, devlete, millete, sivil topluma, ticaret hayatına, hepimize büyük görevler düşüyor. Bundan bu acı dersi çıkartıp, bundan sonraki felaketlerde bu acılar hep çekilmez. Bir kez daha herkese geçmiş olsun diyorum” diye konuştu

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • Nasu 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah Gül Beyefendi Mülayim cikisi Sanirim Aday Reis e Karsi 6 deyil 66 girsede kazanmaz ALLAHIN Iziyle
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsan bi kere çapsız olmayagörsün
    Cevapla
  • Ahmet Denizli 1 yıl önce Şikayet Et
    saf değistiriyordur belki
    Cevapla
  • Kütahya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanın valinin gül le ne işi olabilir ki. Afad da açıklama yapmasına neden izin veriliyor
    Cevapla
  • Latif Taş 1 yıl önce Şikayet Et
    bir ata sözü derki sen sen ol adam ol kimsenin sümüklü mendili olma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."