Akşener’in, İnce ve Özdağ ile ittifak kuracağı iddia edildi

Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener arasındaki adaylık mücadelesi sertleşiyor. Altılı masada yaşanan kırılma sonrası muhalefette yeni yön arayışları başladı. Akşener'in, Muharrem İnce ve Ümit Özdağ ile ittifak kurabileceği belirtiliyor.

GİRİŞ 03.03.2023 01:12 GÜNCELLEME 03.03.2023 10:12
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde altılı masanın aday belirlemek için yaptığı 12. toplantı da sonuçsuz kaldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Toplantı sonrası CHP'lilerden Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik kesin gözüyle bakıldığına dair açıklamalar geldi.

ALTILI KOALİSYON KRİZİ

İyi Parti'de ise siyasi kaos hakim. Önce parlamenter sisteme geri dönüp ardından başbakanlık hayalleri kuran Meral Akşener toplantının hemen ardından 81 il başkanını Ankara'ya çağırdı.

Yuvarlak masaya Ekrem İmamoğlu'nun ismini koyan ve reddedilen İyi Parti liderinin, "çoklu aday" mı diyeceği yoksa adaylığını mı ilan edeceği merak ediliyor.

Öte yandan Akşener'in kurmayları, Kılıçdaroğlu'nun muhtemel adaylığına karşı olduklarını bildiren peş peşe açıklamalarda bulundu. Hem CHP'lilerin hem de İyi Parti’lilerin birbirlerine yönelik sert söylemlerde bulunmaları muhalefetteki siyasi krizi ortaya serdi.

AKŞENER, ROTAYI ÜMİT ÖZDAĞ VE MUHARREM İNCE'YE Mİ KIRDI?

Bu gelişmeler sonrası eski Zafer Parti'li Adem Taşkaya'dan gündem olan bir açıklama geldi.

Eski Zafer Partisi Genel İdari Kurul Üyesi Adem Taşkaya, "İttifaklar değişebilir! İyi Parti, Zafer, Memleket bir araya gelebilir..." dedi.

TAŞKAYA, 24 ŞUBAT'TA ZAFER PARTİSİ'NDEN İSTİFA ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından Zafer Partisi istifa ettiğini duyuran Taşkaya, "Geçmişte Zafer Partisi Divan Kurulundan istifa etmiş olduğum gibi, Partiye olan inancım kalmadığı, mahallesinde muhtar bile olamayacak kişilerle aynı havayı solumamak için, gerekli açıklamaları sonra yapacağım mahfuzuyla gördüğüm lüzum üzerine Zafer Partisinden istifa ediyorum​" ifadelerini kullanmıştı. 

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bendemi parti kursam acaba
    Cevapla
  • sancar 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis rahat alır,meclis çoğunluğu şüpheli..
    Cevapla
  • dedem 1 yıl önce Şikayet Et
    malzemenın menseı bozuk, ne yapsan fayda etmez, son cırpınıslar apla
    Cevapla
  • Ülkücünün evi 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi parti ve akşener chp ve kilictaroglu karşılaşmasında çok büyük darbe aldı maçı kilictaroglu ve chp iyi parti ve aksener karşısında çok büyük zafer kazandı esas şimdi akşener ben başbakan olacağım Cumhurbaşkanı değil diyordu şimdi kilictaroglu un yerinde olsam esas kilictaroglu beni istemeyen İP ve Meral hanima güvenip sekreterlik hatta hizmetli kadrosunda görev bile alabilecek mı hadi bu bir yana iyi parti ve Meral hanım bu kadar kilictaroglu dışlanmışken seçim sevmiyorken meydanlarında halktan hangi yüzle yüzü kizarmadan sevmediğini açıkladığı kilictaroglu için oy isteyecek halkimiz bu ne duzeysizlik bu ne densizlik demiyecekmi? Ülkücünün esas evi MHP dir
    Cevapla
  • Dinçer 1 yıl önce Şikayet Et
    Halâ, Millet ittifakını dağıtabilirmiyiz diye bir hayal peşinde koşan yandaşların algı operasyonu, 13 ncü cumhurbaşkanı Millet ittifakının adayı olacak, ittifak dağılmayacak.
    Cevapla
  • Ozkayam 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen hangi hayeldesin? Pkk eş güdümlü hdp chp ile ittifaka girmişsiniz, milliyetcilikden dem vurup ittifak dağılmıyacak diyorsun. Dağılmasa ne olur. Vatana millete faydası olmaz. Bu oluşumun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen. Amerika, Fetö ve batı hepsi birlikte el ele Türkiye yi yönetecekler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen. Amerika, Fetö ve batı hepsi birlikte el ele Türkiye yi yönetecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı