Latif Şimşek'i darbeden şahsa hapis cezası

Canlı yayında Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile tartışan gazeteci Latif Şimşek'i darben Emrah Topal hakkında karar çıktı. Mahkeme, Topal'ı "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlarından toplam 11 ay hapis cezasına çarptırdı.

GİRİŞ 03.03.2023 13:45 GÜNCELLEME 03.03.2023 14:05
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bir televizyon kanalındaki tartışma programında gazeteci Latif Şimşek'i darbettiği gerekçesiyle yargılanan Emrah Topal hakkında 11 ay hapis cezası kararı verildi.

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tarafların avukatları katıldı. Emrah Topal'ın avukatı İsmail Işık, müvekkilinin olayla ilgili değilken tartışmayı görünce stüdyoya geldiğini, kavgayı aralamak için Latif Şimşek'i çekerek bir yere oturttuğunu, Şimşek'in 'Sen kimsin' demesi üzerine eylemi gerçekleştirdiğini belirterek lehine hükümlerin uygulanmasını talep etti.

Gazeteci Latif Şimşek'i canlı yayında darbeden şüpheliye 5,5 yıla kadar hapis istemiGazeteci Latif Şimşek'i canlı yayında darbeden şüpheliye 5,5 yıla kadar hapis istemi

 Cemal Enginyurt’un koruması tam bir suç makinesi çıktı: Kasten öldürme, yaralama, tehdit Cemal Enginyurt’un koruması tam bir suç makinesi çıktı: Kasten öldürme, yaralama, tehdit

İKİ SUÇTAN CEZA VERİLDİ

Mahkeme, Emrah Topal hakkında "tehdit" suçundan yeterli delil elde edilemediğinden beraat kararı verdi. Topal hakkında "kasten yaralama" suçundan 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, Topal'ı "hakaret" suçundan ise 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın daha önce de kasıtlı suçlardan mahkumiyet kararı verildiği gerekçesiyle hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmedildi.

İDDİANAME

İddianamede, 6 Ağustos 2022 tarihinde bir televizyon kanalında yayınlanan "Gündeme Dair" programında konuk olan gazeteci Latif Şimşek ve milletvekili Cemal Enginyurt'un arasında tartışma yaşandığı, diğer konukların tarafları sakinleştirmeye çalıştığı, bu sırada Emrah Topal'ın Latif Şimşek'i yumruk ve tokat atmak suretiyle darbettiği belirtildi.

Emrah Topal'ın, Latif Şimşek'e küfür de ettiği belirtilen iddianamede, olay anına ait kamera görüntülerine göre şüphelinin şikayetçiyi ensesinden kendisine doğru çekerek, sağ eliyle yumruk attığı, yüzüne tokat attığı ve vurmaya devam etmek istediği ancak diğer şahısların araya girdikleri kaydedildi.

Adli Tıp raporunda şikayetçinin olay nedeniyle meydana gelen yaralanmasının basit tıbbi müdahaleyle giderilebilir nitelikte olduğu ifade edildi. Emrah Topal'ın ifadesinde, olay anında aşırı tahrik edildiği ve öfkesine yenik düştüğü için şikayetçiye fiziki müdahalede bulunduğunu söylediğine yer verildi. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine Emrah Topal hakkında "basit Yaralama", "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 1 yıl 1 aydan 5 yıl 4 aya kadar cezası talep edildi. Olay nedeniyle tutuklanan Emrah Topal 21 Ekim 2022 tarihli ilk duruşmada tahliyesine karar verilmişti.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 17
  • *_1453 _* 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl burada ceza verilmesi gereken o vekil dennen şahısa verilmeliydi çünkü onun vekil olması bile çok ayıp böyle kişilere vekillik verip toplumun ahlakını bozuyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kararı, rakımı oldukça yüksek bir tepedeki adliyenin hakimi mi verdi acaba, dağ başı mı orası?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yetmez ama evet
    Cevapla
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçilmiş böyle y seçilmese ne olacaktı acaba?
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulmuşlar yaşlı adamı iş yapmışlar. Kendilerini adamdan sayan bu zübükler kendi yaşlarında ve kendi sayılarında insanla hiç kavga edebilmişler.i
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!
Meteoroloji'den 28 ile uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat