Depremlerle ilgili yalan röportaj veren Ahmet K., gözaltına alındı

Depremin vurduğu Şanlıurfa’da, sosyal medyada yayınlanan videoda, 4 gün boyunca arama- kurtarma çalışması yapılmadığı ve enkazda soğuktan ölen olduğu yönündeki yalan röportajı yer alan Ahmet K., gözaltına alındı.

Depremlerle ilgili yalan röportaj veren Ahmet K., gözaltına alındı
Depremlerle ilgili yalan röportaj veren Ahmet K., gözaltına alındı
GİRİŞ 03.03.2023 14:20 GÜNCELLEME 03.03.2023 14:20

Depremde 340 kişinin hayatını kaybettiği, 9 bin kişinin ise yaralandığı Şanlıurfa’da, sosyal medyada yayınlanan röportaj videosunda gerçek dışı bilgi veren kişinin yakalanması için jandarma, çalışma başlattı.

Ekipler, kentte 4 gün boyunca arama- kurtarma çalışması yapılmadığı ve enkazda soğuktan ölen olduğu yönünde yalan röportaj verdiği belirlenen Ahmet K.'yi Karaköprü ilçesindeki evinde yakaladı. Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan adliyeye sevk edildi.

DEPREMİN 68. SAATİNDE ŞANLIURFA’DAKİ BÜTÜN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI BİTİRİLMİŞTİ

İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Kahramanmaraş merkezli depremlerden hemen sonra Şanlıurfa'da arama-kurtarma çalışmaları başlatılmış depremin 68. saatinde Şanlıurfa’daki bütün arama kurtarma çalışmaları bitirilmiş 144 kişi kurtarılmıştı" denildi. 

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme başladı!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması