TRT'nin "Berat Kandili Özel" programı Kahramanmaraş'tan canlı yayınlanacak

Berat Kandili'nde Kahramanmaraş'tan gerçekleştirilecek özen yayın TRT 1'de ve TRT Radyo 1'de, Şırnak'taki Hz. Nuh Nebi Camii'nden yapılacak program ise TRT Kürdi'de izleyiciyle buluşacak.

TRT'nin "Berat Kandili Özel" programı Kahramanmaraş'tan canlı yayınlanacak
TRT'nin "Berat Kandili Özel" programı Kahramanmaraş'tan canlı yayınlanacak
GİRİŞ 05.03.2023 13:51 GÜNCELLEME 05.03.2023 13:52

Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece idrak edilecek Berat Kandili'nde Kahramanmaraş'tan özel yayın gerçekleştirilecek.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, "Berat Kandili Özel" programı belediye binası önündeki MÜSİAD çadırından canlı yayınlanacak.

6 Mart saat 18.50'de TRT 1 ve TRT Radyo 1'de izleyici ve dinleyicilerle buluşacak programın tekrarı ise 22.30'da TRT Türk'te yayınlanacak.

TRT KÜRDİ CANLI YAYINI ŞIRNAK'TAN YAPILACAK 

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Hz. Nuh Nebi Camii'nde gerçekleştirilecek "Berat Kandili" programı ise yarın 20.15'te canlı yayınla TRT Kürdi'de ekrana gelecek.

TRT Müzik ekranlarında yayınlanacak olan "Berat Kandili Özel" programı Ömer Tuğrul İnançer'in sohbeti ve Memduh Özyalvaç, Adem Tay, Murat Taştekin, Kemalcan Ergün, Hüseyin Kutsi Sezgin'in icrasıyla yarın 18.45'te izleyiciyle buluşacak.

Ayrıca, son Peygamber Hz. Muhammed ile sahabelerinin hayatını ve yaşadığı dönemi anlatan, İslam tarihinin başlangıcına ışık tutan "Vahyin İzinde Özel", 6 Mart'ta saat 22.00'de TRT Belgesel'de izleyicinin beğenisine sunulacak.

BERAT KANDİLİ’NİN FAZİLETİ, ANLAM VE ÖNEMİ

Kandiller ve benzeri geceler; iman, ibadet ve düşünce hayatımız bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. 

Bu gece münasebetiyle, içimizdeki manevi duyguların sesine kulak vererek günahlarımıza tövbe etmeli, tüm Müslümanlar ve insanlık için Allah’a dua ve niyazda bulunmalıyız.

Yüce Allah, bu gecede ilahi rahmetini bol bol indirmekte, rızık ve şifâ kapılarını sonuna kadar açarak, bizleri sonsuz ikramlarına davet etmektedir. Berat kandilinin aydınlattığı manevi ortam, bizlere dengeli bir hayat kurma bilinci sağlamakta, kendimizi gözden geçirme ve yenileme imkanı sunmaktadır.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü