Son Dakika: Provokatif paylaşımlarda bulunan 29 kişi tutuklandı!

Son dakika haberi... Emniyet Genel Müdürlüğü, "Depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan bin 119 hesap yöneticisi tespit edildi. 152 şahıs gözaltına alındı, 29'u tutuklandı." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 05.03.2023 17:02 GÜNCELLEME 05.03.2023 17:32
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Emniyet Genel Müdürlüğü depremlerle ilgili sosyal medya platformlarında provokatif paylaşımlarda bulundukları gerekçesiyle 29 hesap yöneticisinin tutuklandığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla sanal devriye faaliyetlerinin 7/24 sürdürüldüğü belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin, sosyal medya platformlarında 1119 hesap yöneticisinin, vatandaşlar üzerinde korku ve panik yaratmak amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğunun tespit edildiği bildirilen açıklamada, haklarında işlem başlatılan 615 hesap yöneticisinden 152'sinin gözaltına alındığı, bunlardan 29'unun da sevk edildikleri hakimliklerce tutuklandığı ifade edildi.

Açıklamada, "oltalama" yöntemiyle dolandırıcılık yapmak üzere hazırlanan 81 internet sitesinin kapatıldığı, resmi kurumların adını kullanarak veya taklit ederek vatandaşlardan para talep eden 15 sosyal medya platformu hesabıyla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığı, "deprem yardımı" temasını kullanarak para talep eden 6 kripto varlık cüzdanının da dondurulmasının sağlandığı kaydedildi.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Enişte 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be şu ülke ne hale geldi,deprem şikayeti için haykıranlar tutuklanıyor.Ne adalet ne adalet
    Cevapla
  • Haklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Erkek hamile kalır mı? Kalmaz. Devlet bunları hamile bırakacak, bak bir daha bu yola düşen olacak mı? Caydırıcı ceza , muhakkak lazım.
    Cevapla
  • Duyarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Mutlaka en ağır cezalar verilmelidir. Tahrik, tahkir ve devleti küçük düşürmeden yargılanmalı hainler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bunları türk vatandaş lı gın dan çıka tacaksın
    Cevapla
  • BOZKIRLI 1 yıl önce Şikayet Et
    sozde sanatcilarada bi el atsa emniyetimiz Agzi olan konusuyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"