Göksun'da oluşan derin yarıklar şaşkına çevirdi: Ürpertici görüntülerle karşılaştık

Büyük depremlerin ardından Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde derin yarıklar oluştu. Bir bölge sakini, "Ağaçlar yıkılmıştı. Yarıklar aşağı yukarı 6-7 metre derinliğinde vardı. Ürpertici görüntülerle karşılaştık dehşet vericiydi" dedi.

Göksun'da oluşan derin yarıklar şaşkına çevirdi: Ürpertici görüntülerle karşılaştık
Göksun'da oluşan derin yarıklar şaşkına çevirdi: Ürpertici görüntülerle karşılaştık
GİRİŞ 05.03.2023 18:38 GÜNCELLEME 05.03.2023 18:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kırsal Korkmaz ve Çardak mahallelerinde oluşan yarıklar, dronla görüntülendi. Korkmaz Mahallesi sakinlerinden Mustafa Karakoyun, depremlerin ardından bölgede dolaştığını, gördüğü manzara karşısında dehşete düştüğünü söyledi.

YARIKLAR AŞAĞI-YUKARI 6-7 METRE DERİNLİĞİNDE

Karakoyun, "Toprağın çökmesi normal düzeyinden 2 metre aşağıdaydı. Ağaçlar yıkılmıştı. Yarıklar aşağı yukarı 6-7 metre derinliğinde vardı. Ürpertici görüntülerle karşılaştık dehşet vericiydi." dedi.

AA muhabirinin telefonla görüştüğü İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir ise Kahramanmaraş ve Hatay'daki depremler sonucu yüzey kırıkları oluştuğunu anımsattı.

Sözbilir, Çardak Mahallesi çevresinde Çardak fayı üzerinde gözlemlenen yüzey deformasyonlarının da bunlardan biri olduğunu söyledi.

"SİSMİK SEGMENT KIRILMIŞ OLDU"

Prof. Dr. Sözbilir, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi büyüklüğü 7,7 olan ilk ana şoktan 9 saat sonra gelişen ikinci büyük depremde Göksun ilçesinden Yeşilyurt'a kadar olan sismik segment kırılmış oldu. Bu sismik segment Çardak ve Doğanşehir adı verilen iki geometrik fayı içeriyordu. Şu ana kadar elde edilen veriler, ikinci ana şokun ilk büyük depremin tetiklemesiyle oluştuğunu ve bunu yaparken Sürgü fayını enerjiyi transfer eden bir fay olarak kullandığını gösteriyor. Bilindiği gibi 20 Şubat tarihinde de Antakya fayı üzerinde 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kısacası 15 gün içinde 6 fay parçası kırılmış oldu."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hiçbir depreme benzemiyor, çok ağır.......
    Cevapla
  • Sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah u Ekber
    Cevapla
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    bir insan... bir insan zulme uğruyor. dayanıyor. sabrediyor. bu defa zulme uğrayanın bir dostu zulme uğrar. kendine dayanır da dostuna dayanmaz. Allah da öyle. kabak razı olur da sahibi razı olmaz. işte kıyametin kapağını kaldırır. Zaten Allah da razı değil.şirki sevip razı oluyorsunuz Bir insan deme...Bir insan o mu o hiç deme... Bir insan delidir... bir insan velidir. Bir insan nebidir. bir insan ademdir. bir insan muhammeddir. bir insan musadır. bir insan isadir. o kim ki deme. gelen ki geliyor. bir zelzeledir geliyor. bir velveledir geliyor. geliyorki ne geliyor. derhal putlar insin. deprem dinsin. bir ümmeti muhammed bile kalmasın gönlünü alın helalleşin.
    Cevapla
  • Adalı 54 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahu ekber.bundan başka söz kalmıyor burada
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi