İstanbul'da önündeki kaldırım çöken 7 katlı bina boşaltıldı

Bahçelievler ilçesinde 7 katlı bir binanın sakinleri, bu yapının kaldırımın altında kalan kömürlüğünün çökmesi nedeniyle tahliye edildi. Kaldırımın çöktüğü altındaki kömürlüğün sonradan yapıldığı ifade edildi.

GİRİŞ 07.03.2023 22:48 GÜNCELLEME 07.03.2023 22:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Saat 18.00 sıralarında Siyavuşpaşa Mahallesi Küçük Çınar Sokak'taki 45 yıllık binaya sonradan eklendiği öğrenilen ve kaldırımın altında kalan kömürlük büyük bir gürültüyle çöktü. Bazı bina sakinleri hızlıca sokağa çıktı.

Olay yerine gelen Bahçelievler Belediyesi zabıta ekipleri, binanın diğer sakinlerini tahliye ederek, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, incelemelerinin ardından gazetecilere, 1978'de inşa edilen binada 14 daire ve 2 dükkan bulunduğunu söyledi.

"EN KISA ZAMANDA BU BİNANIN YIKILMASI LAZIM"

Binanın önünde kaldırım altına daha sonra bir ekleme yapıldığının belirlendiğini aktaran Bahadır, ''Siyavuşpaşa'da 1978 yapımı, 14 dairenin olduğu bir apartmanımız var. Onun kaldırım tarafında sonradan bir imalat yapılmış. Çökme, ekleme yapılan yerde olmuş. Arkadaşlarımız inceledi. Binayı tahliye ettik. Karot testi yapılıp en kısa zamanda binanın yıkılması lazım. Yan bina bitişik olduğu için ona da bakıyor arkadaşlarımız. Tabii ki bu deprem zamanında kentsel dönüşüme önem veriyoruz. Sıkıntı olmadan binadan kurtulmamız lazım'' diye konuştu.

Tahliye edilen binanın, yapımının ardından 1985'te imar affıyla iskan aldığı öğrenildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • öneri 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiye genelinde yapı stoğu yaşlandı. binalar 40 50 60 yıllık. bütün türkiyede kentsel dönüşüm yapılması lazım. mahalle muhtarlarnın belediye başkanlarının mahalle bazında toki ile kentsel dönüşüm için çalışması lazım. parsel parsel kentsel dönüşüm yapıp çürükcü müteahhit bozuntularının eline düşmeyin.
    Cevapla
  • ORHAN 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbul da böyle binalar çok istanbul daki binaların %80 i bu şekilde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!