Göç İdaresi Başkanlığı, sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısını açıkladı

Göç İdaresi Başkanlığı, yılbaşından bu yana sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısının 19 bin 405'e ulaştığını bildirdi.

GİRİŞ 07.03.2023 23:10 GÜNCELLEME 08.03.2023 09:48
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başkanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, düzensiz göçle mücadeleye yönelik sınır dışı işlemleri sürüyor.

Buna göre, 1-6 mart tarihleri arasında Ağrı, Erzurum ve Iğdır'dan gerçekleştirilen toplam 4 charter (özel uçuş) ile 544 Afganistan uyruklu göçmen sınır dışı edildi.

Uçuşlarla yılbaşından bu yana Afganistan'a düzenlenen 14 charter seferi ile 2 bin 183, tarifeli seferlerle 4 bin 267 olmak üzere 6 bin 450 yabancının ülkelerine dönüşü sağlandı. Böylece yılbaşından bu yana tüm uyruklardan sınır dışı edilen göçmen sayısı 19 bin 405'e ulaştı.

Geçen yıl ise 235'i Afganistan'a, 2'si de Pakistan'a olmak üzere 237 charter seferinin yanı sıra düzenlenen tarifeli uçuşlarla toplam 124 bin 441 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiği belirtildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • kayserili 1 yıl önce Şikayet Et
    kacak gocmenlere acimak yok hepsi kovulsun bura yol gecen hani degil
    Cevapla
  • Asıl Soru 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar düzensiz göçmen ülkemize nasıl girebiliyor! Sınır güvenliğimiz ve kolluk gücümüzle övünürken bunlar yeri kazarak mı girdi ülkeye?
    Cevapla
  • küskün 1 yıl önce Şikayet Et
    yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı kene gibi tüketiyorlar bu tabansızlar
    Cevapla
  • Tokatlı 1 yıl önce Şikayet Et
    akp önce ülkeye çaktığı bu envayi çeşit göçmenlerden yabancılardan dolayı kaybedecek
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatih'te bir bakkal dükkanında oturalım ve sayalım bakalım kaç kişi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı