İsias Otel’den karot ve demir örnekleri alındı!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem ile yıkılan Adıyaman’da İsias Otel soruşturmasında Cumhuriyet Savcısı kontrolünde karot ve demir örnekleri alındı.

İsias Otel’den karot ve demir örnekleri alındı!
İsias Otel’den karot ve demir örnekleri alındı!
GİRİŞ 09.03.2023 10:24 GÜNCELLEME 09.03.2023 10:30

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ili etkiledi. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem sonrası yıkılan binalardan örnek alınarak soruşturmalar yürütülmeye devam ediliyor.  

Yaşanan deprem felaketinde yıkılan Adıyaman’daki İsias Oteli’nde konaklayan 35 Kuzey Kıbrıslı Türkiye Cumhuriyeti voleybolcusu olan öğrenci ve öğretmen, 30 tur rehberi olmak üzere onlarca kişiye mezar oldu.

OTEL SAHİBİ VE YÖNETİCİSİ TUTUKLANDI

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada otelin sahibi Ahmet Bozkurt ve yöneticileri Mehmet Fatih Bozkurt ve Efe Bozkurt tutuklandı. Sanık avukatlarının mahkemede otelin yanında bulunan diğer otelin yıkılmasına yan taraftaki binaların yıkılmasının sebep olduğu yönündeki savunması üzerine, Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemede bulundu.

İSİAS OTELDEN ÖRNEKLER ALINDI

İncelemede uzman kişiler tarafından hem İsias Otel hem de batısında yıkılan binalardan karot ve demir örnekleri alındı. İsias Otel yanındaki diğer binalardan alınan karot ve demir örneklerinin o binalar için yürütülecek soruşturmalar içinde delil niteliğinde olacak.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar