Başkan Erdoğan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti. AK Parti Genel Merkezi'ndeki kabul, basına kapalı gerçekleşti. Atalay, kabulün ardından parti genel merkezinden ayrılırken açıklamada bulundu.

Başkan Erdoğan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti
Başkan Erdoğan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti
GİRİŞ 09.03.2023 18:56 GÜNCELLEME 09.03.2023 18:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Ergün Atalay'a TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak da eşlik etti.

Kabulün ardından parti genel merkezinden ayrılırken açıklamada bulunan Ergün Atalay, görüşmelerinin ana başlığının 700 bin kamu işçisini ilgilendiren 2023 yılı toplu iş sözleşmesi olduğunu söyledi.

"SEÇİMDEN EVVEL BİTMESİNİ İSTİYORUZ"

Buradan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmeye gideceklerini belirten Atalay, "Bir an evvel, seçimden evvel, 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Toplumun talebi bu, benim, TÜRK-İŞ yönetiminin talebi bu." diye konuştu.

Başkan Erdoğan'ın, Bakan Bilgin'e "bu konuyu görüşün" dediğini aktaran Atalay, "Yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanına talimat verdi, oraya gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Atalay, bir soru üzerine, görüşmede seçimle alakalı bir konunun gündeme gelmediğini kaydetti.

TAŞERON VE SÖZLEŞMELERİNİN KADRO BEKLENTİSİ KONUŞULDU

"Asgari ücretle ilgili bir şey gündeme geldi mi?" sorusuna Atalay, "Onla ilgili bir şey konuşmadık. Gündem, geçici işçi, bu hafta çıkar diye tahmin ediyoruz. Kamu sözleşmeleri var. Bir de taşeronun kadro beklentisi var, onları konuştuk." cevabını verdi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Taşeron bir an evel olur inşallah
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kamu kurumunda çalışıyorum Hizmetli memuru olarak aldığım maaş 10370 tl aylık 500 tl yemek parası olarak karta para yüklüyorum kalan para 9870 tl ayni kurumda hemen hemen ayni işi yaptığımız kamu işçisi maaşı suan 10800tl + 2mas ikramiye + tediye + günlük 55tl yemek parası alıyorlar kamu işçileri 15maarta zamli maaşları alacaklar bizim kurumdaki kamu işçisi maaşları zamla 13500ile 14bin tl arasında olacağı söyleniyor yani kurumdaki kamu işçisi maaşı mart ayı itibarıyla 14bin+ 2 maaş ikramiye+ tediye günlük 55tl yemek parası ya Endusuk memur maaşı 10370tl ne ikramiye ne tediye ne yemek parası hicbiri yok bunu niye soyledim herkes bilsin diye söyledim
    Cevapla
  • Ayıptır 1 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret alıyor kamu işçisi asgari ücret 20 yıllık işçi asgari ücretle zam bekliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!