Ruşen Çakır'ın yalanı belgelerle ortaya çıktı!

Muhalefete yakınlığı ile bilinen gazeteci Ruşen Çakır'ın yayın yönetmenliğini yaptığı Medyascope'un Adıyaman'a bağlı Uzunköy'le ilgili deprem yalanı belgelerle ortaya çıktı.

Ruşen Çakır'ın yalanı belgelerle ortaya çıktı!
Ruşen Çakır'ın yalanı belgelerle ortaya çıktı!
GİRİŞ 11.03.2023 13:55 GÜNCELLEME 11.03.2023 13:55
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından devlet ve Türk halkı var gücüyle vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Bölgeye gönderilen binlerce tırlık yardım malzemelerinin ardından öncelikle vatandaşların konaklaması için çadır kentler kuruldu. Şimdi ise çadır kentler olabildiğince hızlı şekilde konteyner kentlere dönüştürülüyor. 

KONUTLAR 1 YILDA TESLİM EDİLECEK

Diğer yandan ise Türkiye Cumhuriyeti devleti, deprem bölgelerinde konut yapım çalışmalarına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "1 yılda konutları teslim edeceğiz" sözü sonrası birçok bölgede yapılan zemin etüdünün ardından inşaat çalışmaları hızlandı. Devlet tüm gücüyle deprem bölgesini kalkındırmak için uğraşırken, bir yandan da muhalif siyasetçiler ve medya mensupları yalanlarını dolaşıma sokuyor. Ancak yalanları sürekli olarak ellerinde patlıyor.

"DEVLET YOK" ALGISI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILDI 

Bunun son örneği muhalefete yakınlığı ile bilinen gazeteci Ruşen Çakır'ın yayın yönetmenliğini yaptığı Medyascope'dan geldi. Medyascope, Kahramanmaraş depreminden etkilenen Adıyaman'a bağlı Uzunköy'le ilgili bir haber yayınladı. Haberdeki iddiaya göre, bu köye devletten hiçbir yardım gitmedi ve vatandaşlar cenazelerini bile kendi imkanlarıyla enkazdan çıkardı. Medyascope'un konuştuğu vatandaşlar bölgeye hiçbir devlet yetkilisinin gelmediğini ifade ederek "Adıyaman’a da yardım gelmedi, köylere zaten hiçbir yardım gelmedi. Su, ısınma ve elektrik sıkıntımız var, tek istediğimiz konteyner.” açıklamasında bulundu. 



Haberin videosunu Ruşen Çakır, "Bir aydır yardımın ulaşmadığı Uzunköy" notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

TUTANAK ORTAYA ÇIKTI

Ancak Medyascope'un konuşturduğu kişilerin beyanlarının ve Ruşen Çakır'ın algı dolu paylaşımının doğru olmadığı belgelerle ortaya çıktı. Medyascope'un muhtar diye tanıttığı kişinin aslında aza olduğu, muhtarın ise temmuz ayında PKK üyeliği nedeniyle tutuklandığı öğrenildi. 

Öte yandan depremin 4. günü köye Asb. Çvş. Nesrin Kan tarafından ulaşıldığı, muhtar vekilinin yetkililere köyü tamamen boşalttıklarını söylediği belirtildi. Depremin ilk anından itibaren yetkililerden bir talepte bulunmayan muhtar vekilinin ayın, 15'inde çadır talebinde bulunması sonrası köye çadırlar götürülerek muhtar vekili Hüseyin Coşkun'a teslim edildiği öğrenildi.

Çadır yardımı sonrası ise Uzunköy'e tekrar gidilerek Muhtar vekili Coşkun'a 10 koli daha gıda yardımının teslim edildiği muhtar vekili Coşkun'un, yardımları hangi köylülere ilettiyse o vatandaşların isimlerini not alıp WhatsApp üzerinden jandarmaya ilettiğinin mesajları paylaşıldı.  

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 28
  • dede korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    şimdi utanacak mı sanıyorsunuz?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yalanlarınızda boğulun inşallah....
    Cevapla
  • Hain Avcısı 1 yıl önce Şikayet Et
    sorosun yeşil dolarları sana cehennemin kapılarını sonuna kadar açar inşallah.
    Cevapla
  • aziz 1 yıl önce Şikayet Et
    kimse bedavaya para vermez. adam zaten bu tür yalan haber ve algı oluşturabilmesi için.abd. den fonlanıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    fondaş medyadan bu kadar haber olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinin detayları ortaya çıktı
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak