Kızılay Başkanı Kınık'tan Karamollaoğlu'na yanıt

'Kızılay'a kan bile vermem' diyen Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'na Kızılay Başkanı Kınık, "Genellikle Kızılay'a hiç kan bağışı yapmamış kişiler bu tarz söylemlerde bulunmaktadır." yanıtını verdi.

Kızılay Başkanı Kınık'tan Karamollaoğlu'na yanıt
Kızılay Başkanı Kınık'tan Karamollaoğlu'na yanıt
GİRİŞ 11.03.2023 18:20 GÜNCELLEME 11.03.2023 20:00
Bu Habere 243 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kızılay'a artık yardım yapmayacağını belirterek, "Ben bundan sonra Kızılay’a hiçbir surette ne yardım ederim ne de yardım edilmesini teşvik ederim. Bu mantığa ben güvenmem. Kan bile vermem. Hastaneye gider veririm ama oraya vermem" dedi.

KIZILAY BAŞKANI'NDAN YANIT

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Karamollaoğlu'na, "Ama Kızılay her yıl 2.5 milyon sorumluk bilinci olan, insaniyetperver ve iyi kalpli bağışçısından aldığı kanları kim olduğuna bakmaksızın Türkiye’nin her noktasındaki ihtiyacı olan herkese ulaştırır. Allah muhtaç etmesin, sağlık ve sıhhatli günler versin herkese, ama ihtiyaç halinde biz hazırız. 155 yıldır olduğu gibi." yanıtını verdi. 

Kınık, açıklamalarına şöyle devam etti:

1) Ülkemizdeki kan bileşeni temini gönüllü kan bağışçılarının katkısı ile Kızılay tarafından gerçekleştirilir.

2) Kızılay Eritrosit, Trombosit ve plazma olarak günlük yaklaşık 13.000 ünite kan bileşenini, 1.100 hastaneye servis eder.

3) Bu miktar günlük ortalama 8.500 bağışçı ile temin edilir.

4) Sorumsuzca yapılan paylaşımda asıl etkilenecek olan insanlar ise, her gün kan bileşeni bekleyen ortalama 11.000'den fazla hasta, onların endişeli yakınları ve tedavisinin devamlılığını sağlamak için kana ihtiyaç duyan hekimlerdir.

5) Paylaşımın zararı aşikar iken, hiç kimseye bir yararı yoktur.

6) Ayrıca ifade etmek gerekir ise Bu ve benzer paylaşım sahiplerine, İhtiyaç duydukları zaman Kızılay mutlaka kan bileşeni temin edecektir.

7) Sayın Karamollaoğlu benzer içerikli paylaşım yapan ilk kişi değildir.

8) Daha önce benzer paylaşım yapan kimliği açık kişilerde de yaygın olarak gördüğümüz üzere genellikle Kızılay'a hiç kan bağışı yapmamış kişiler bu tarz söylemlerde bulunmaktadır.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 243
  • Enes 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu seçimde yüzde 0,2 oy alırsın da,bu konuşmaları sana yedirirler
    Cevapla
  • Eskici 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben gönüllü bağışcıyım ve sağlığım el verdikçe kan vereceğim, Hastanede kan ihtiyacımızı kan merkezi çözdü. Allah razı olsun Kızılaydan ve kızılaya bağış yapanlardan. Bu arada Kızılay her kanı kabul ediyormu?
    Cevapla
  • Huseyin buyuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudilerde kan vermek ve almak zaten yasak
    Cevapla
  • Ahmet Turani 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala o koltukta oturmanın anlamıyorum.
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısın gelmişsin kaç yaşına bir ayağın çukurda ne işin var senin siyasetle. Hani anlasan yapabilsen toplum nezdinde karşılığın olsa neyse ama olur mu Temelcim milli görüşün içini boşalttı..
    Cevapla
  • Mmeerr 1 yıl önce Şikayet Et
    Kızılaya satılsın diyemi kan verelim Kınık da paraları cebe indirsin ramazan ayı geliyor hangi yüzle fitre zekat isteyecekler utanmazlar faydasız kilisenin papazını diye söz vardır Allah büyüktür arkasındaki güç ile beraber belalarını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler