Depremlerden sonra soruşturma başlatılmıştı: Gözaltı kararı verilen 50 kişi hayatta değil

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan soruşturmalarda 99'u müteahhit 279 kişi tutuklandı. Gözaltı kararı verilen şüphelilerden 50'sinin ise hayatta olmadığı öğrenildi.

GİRİŞ 13.03.2023 10:00 GÜNCELLEME 13.03.2023 10:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda 99'u müteahhit, 149'u yapı sorumlusu, 13'ü yapı sahibi, 18'i binada değişiklik yapan olmak üzere 279 şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili başsavcılıklarca resen başlatılan soruşturmalarda 1171 zanlının sorumluluğu saptandı.

Soruşturmalar kapsamında 99'u müteahhit, 149'u yapı sorumlusu, 13'ü yapı sahibi ve 18'i binada değişiklik yapan olmak üzere 279 şüpheli tutuklandı. 77'si müteahhit, 217'si yapı sorumlusu, 45'i yapı sahibi ve 31'i binada değişiklik yapan olmak üzere 370 zanlı hakkında da adli kontrole hükmedildi.

Ayrıca 250 şüpheli hakkında yakalama kararı, 95 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi.

Başsavcılıkların talimatıyla halen 2 kişi gözaltında bulunurken şüphelilerden 50'sinin hayatta olmadığı belirlendi. Yapılan incelemelerde 22 zanlının ise yurt dışında olduğu tespit edildi, 103 şüpheli de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli olanlar, kusurlu ve ayıplı iş yaptılarsa ! Onların hesabı ! Gittikleri yerde. Bu arada, her türlü mühendislik ve hizmet işlerinin kontrolü ve denetimi ! Bilen kişiler tarafından yapılmadığı sürece ! Bu işler düzelmez ! Her diploma sahşbinin bu işleri bildiğini düşünmeyin. !!! Kontrol ve DENETİM e bu işin MUTLAK SORUMLULUĞU yüklenmeli. Tani, bu işlerden kazananlar da ! Bir gün problem olduğunda ! Kelle gider diye bilmeli. HAMURABİ KANUNLARI.
    Cevapla
  • Caner 1 yıl önce Şikayet Et
    Yanı nasıl proje yapıyoruz neden kontrol yok binalar un gibi ufalarak yıkıldı japonya 9siddetine nasıl dayaniyor bizde öyle yapalım
    Cevapla
  • Mizan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kul hakkıyla öldüler.
    Cevapla
  • Rehber 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapı denetim firma sahiplerini tututklayin bunlarla beraber
    Cevapla
  • Muhammed 1 yıl önce Şikayet Et
    İçlerindeki en garibana yıkarlar tüm suçu yırtar gerisi Ama Allah ın adaleti herkesi ziyaret edecek Kurtulduğunu sansın suçlular Elbette hepsi yakalanacak manşere kalmadan burada verir Rabbim cezalarını İnşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de reform adımları
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...