Yeryüzü Doktorları deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor

Depremin hemen ardından bölgeye intikal eden Yeryüzü Doktorları, çalışanları ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen gönüllü sağlık ekipleri ile bir aydır deprem bölgesinde sağlık hizmeti sunuyor.

Yeryüzü Doktorları deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor
Yeryüzü Doktorları deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor
GİRİŞ 13.03.2023 10:44 GÜNCELLEME 13.03.2023 10:44

Şimdiye kadar 43 bin 589 depremzedeye ulaşan dernek, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Yeryüzü Doktorları Çadırlarında Depremzedelere Sağlık Oluyor

Yeryüzü Doktorları, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Oniki Şubat Stadyumunda kurduğu çadır hastanesinde uzman doktorlar, hemşireler ve eczacılardan oluşan ekipleri ile sağlık hizmeti sunuyor. Aynı zamanda depremin afetzedeler üzerindeki psikolojik etkilerini azaltmak amacıyla bölgeye giden psikologlarıyla psikososyal destek çalışmaları yürütüyor. Bu kapsamda bölgede kurduğu dostluk çadırında depremzede çocuklara, ergenlere ve yetişkinlere yönelik etkinlikler gerçekleştirerek onların yanında oluyor. Dernek verdiği muayene, tedavi, psikososyal destek ve ilaç desteği hizmetleriyle bir ayda 21 bin 380 depremzedeye ulaştı.

Depremde en çok yıkım yaşayan illerden olan Hatay’a da aynı şekilde iki sağlık çadırı kuran Yeryüzü Doktorları, gönüllü ekipleri ile şimdiye kadar muayene, ameliyat ve ilaç desteği kapsamında 11 bin 380 depremzedeye sağlık hizmeti sundu. Sağlık çadırına ulaşamayan, kırsal kesimde yaşayan depremzedelere ise mobil sağlık ekipleri ile ulaştı. Aynı zamanda bölgede hasar görmeyen hastanelere de destek olarak depremzedelerin ortopedi ve sezaryen ameliyatlarını gerçekleştirdi.

Yeryüzü Doktorları, Adıyaman ilinde de depremin yaralarını sarmak için kurduğu çadırlarda hem sağlık hizmeti hem de psikososyal destek çalışmaları ile bölgeye hizmet veriyor. Konteyner sağlık istasyonu ile depremzedelere birinci basamak sağlık hizmeti ve ilaç desteği sunan dernek, psikososyal destek çadırında ise depremden etkilenen çocuklara ulaşıyor. Psikologlar eşliğinde çadırda etkinlikler düzenliyor, aynı zamanda çocukları bir nebze de olsa mutlu edebilmek adına çizgi film gösterileri organize ediyor. Yeryüzü Doktorları bölgedeki hizmetleri kapsamında şimdiye kadar 5 bin 838 kişinin yanında oldu.

Yeryüzü Doktorları İnsani Yardım Malzemesi Desteği Sağladı

Sağlık faaliyetleri ile eş zamanlı olarak deprem bölgesinde insani yardım malzemesi dağıtımı gerçekleştiren dernek; hijyen kiti, gıda, kıyafet ve battaniye gibi acil ihtiyaçları bölgeye ulaştırarak 4 bin 991 depremzedeye destek oldu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz