Depremde yıkılan Habib-i Neccar Camisi, restore edilecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerde bir bölümü yıkılan Hatay'daki tarihi Habib-i Neccar Camisi'nin restorasyonu için Konya Büyükşehir Belediyesi yetki aldı.

Depremde yıkılan Habib-i Neccar Camisi, restore edilecek
Depremde yıkılan Habib-i Neccar Camisi, restore edilecek
GİRİŞ 14.03.2023 12:45 GÜNCELLEME 14.03.2023 12:45

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Hatay'ın Antakya ilçesindeki Habib-i Neccar Camisi'nin bir bölümü de yıkıldı. Depremin ilk gününden itibaren kentte birçok çalışma yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, caminin restorasyonunu da üstlendi. Restorasyon kararı için Belediye Meclisi'nden yetki alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Hatay-Konya kardeşliğini taçlandırmak adına Vakıflar Genel Müdürlüğü'müz ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'mız ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde; Habib-i Neccar Camisi'ni yapma konusunda bir uzlaşıya vardık. Kültürel mirasımız Habib-i Neccar Camisi'ni Konya olarak restore etmek istiyoruz. Hayırlı haberi, tüm dünyaya vermek için heyecan duyuyorum. Ecdadın emanetine hep birlikte sahip çıkacağız. Allah'ın izniyle bu da Konya'ya nasip olacak" dedi.

Söz konusu caminin tarihi olduğunu hatırlatan Altay, "Meclisimizden yetki alıp, gerekli protokolleri yaparak bir an önce rölevesine başlamayı istiyoruz. Habib-i Neccar Camisi'ni ayağa kaldırarak ilelebet insanlığa, Müslümanlara hizmet etmesi için çaba sarf edeceğimizi tüm Konya halkına ilan etmiş olalım. Bunu üstlendik ama tüm Konya'nın bir tuğla bile olsa katkıda bulunmasını arzu ediyorum. Çünkü bu bir şereftir. 638 yılında yapılmış bir caminin restore edilip ayakta kalmasına katkı sağlamak her zaman nasip olmaz. Bu şerefi de hep birlikte paylaşmayı arzu ediyorum" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma