HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu: Erdoğan’ı desteklemeye mecburuz

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu kritik açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, ülkemize karşı kurulan küresel oyunun farkında olduklarını vurgulayarak, "Erdoğan'ı desteklemeye mecburuz Türkiye'nin etrafı ateş çemberi" dedi.

GİRİŞ 15.03.2023 00:02 GÜNCELLEME 15.03.2023 00:02
Bu Habere 189 Yorum Yapılmış

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu 2023 seçimleriyle birlikte gündeme ilişkin A Haber'de önemli mesajlar verdi. Zekeriya Yapıcıoğlu, partilerine yönelik son günlerdeki sert tondaki değerlendirmelere dikkat çekerek, "Bizim hedeflerimiz büyük. Biz oynanan büyük oyunun küresel çaptaki oyunun farkındayız, biz bu oyunu bozuyoruz bunun da farkındayız." diye konuştu.

Zekeriya Yapıcıoğlu, sandalye hesabıyla hareket etmediklerini vurgulayarak Başkan Erdoğan'ı desteklemeye mecbur olduklarını çünkü Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğunun altını çizdi.

Yapıcıoğlu'nun önemli açıklamaları şöyle:

"HÜDA PAR'IN PARTİ PROGRAMI OKUNMADAN YORUM YAPILMAKTA"

"2012 yılında biz partimizi kurduğumuzdan beridir gündeme gelmediğimiz kadar tartışılıyoruz. Tartışmaların odağında HÜDA PAR var. 'HÜDA PAR geçmişte bunu yapmıştır, HÜDA PAR şöyledir vs...' bunların çok büyük bir çoğunluğu belki HÜDA PAR'ın parti programını okumadan söylenen sözlerdir. Bazıları HÜDA PAR'ın parti programını okumadan yorum yapılmakta.

"KÜRESEL ÇAPTAKİ OYUNU BOZUYORUZ"

Parti ismi vermeyeceğim. Bizim hedeflerimiz büyük. Biz oynanan büyük oyunun küresel çaptaki oyunun farkındayız, biz bu oyunu bozuyoruz bunun da farkındayız. Bu oyunu kuranlar bizim oyunu bozduğumuzun da farkındalar. O yüzden işaret verdiler ve bize o kadar saldırı yapılıyor. Biz basit polemiklere girerek zaman kaybetmek istemiyoruz.

HÜDA PAR 2012 yılında kuruldu. Kendi parti programımızda Kürt meselesine geniş yer verdik.

Kendi hedeflerine ulaşmak isteyenler HÜDA PAR'a saldırıyorlar. 11 yıldan beri siyaset içindeyiz. 2018'de de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekledik. Referandumlarda evet oyu için çalıştık.

HÜDA PAR'IN OY ORANI NE?

HÜDA PAR'ın oy oranı onların iddia ettiği gibi değil. Kamuoyu araştırmalarının büyük bir kısmında HÜDA PAR'a karşı bir tavır var. Anket şirketlerinin HÜDA PAR üzerinde karartması var.

"FETÖ VE PKK BİZE SALDIRIYOR"

Dengeleri bozduğumuz için bize, FETÖ ve PKK diliyle saldırıyorlar. Bize karşı bir saldırı olacağını biliyorduk ama bu kadar olacağına ihtimal vermiyorduk.

6'LI KOALİSYONA MESAJ: "İTTİFAKLARI TUTMAYACAK"

Biz Millet İttifakı içinde yer alan partilerle de görüştük. Dün bizimle görüşenler bugün başka şeyler söylüyorlar. (6'lı koalisyon) Bu ittifaklar tutmayacak, amaçlarına ulaşamayacaklar.

"TÜRKİYE'YE KARŞI KÜRESEL ÇAPTA OYUN VAR"

(FETÖ, PKK) Millet düşmanları bize saldırdıysa biz doğru yoldayız demektir.

FETÖ'nün komplolarına, PKK'nın doğrudan saldırısına uğradık. Bu örgütlerin iradeleri kendi ellerinde değil.

Türkiye'ye karşı küresel çapta bir oyun var. HÜDA Par bu oyunu bozmaktadır. Birilerinin oyunlarını bozduk.

Kürt nüfusunun olduğu bölgeyi, bölgemizin ikinci bir Endülüs olmasına izin vermeyeceğiz.

Israrla birileri HDP'yi Kütlerin temsilcisi olarak pazarlıyor.

Olay çok derin ve ciddidir. Büyük boyutları küresel çaptadır. ABD terör örgütü PKK'ya uçaklar dolusu silahlar gönderiyor.

"ERDOĞAN'I DESTEKLEMEYE MECBURUZ"

2018'de Cumhurbaşkanı'na (Başkan Erdoğan) destek verdik ve bunun karşısında bir talepte bulunmadık.

Başkan Erdoğan'ı desteklemek mecburiyetindeyiz. Türkiye'nin etrafı ateş çemberi.

Ümmetin ve milletin çıkarları var. İki sandalye hesabıyla hareket etmedik, etmeyeceğiz.

6'lı masa batı merkezli bir dış politika izleyecek."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 189
  • Gebzeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar vatanına aşık güzel insanlar, çevreme baktığımda muhalif kesim hükümeti ekonomi üzerinden acımasızca eleştiriyor. Destekleyen kesimse vatanın bekasını ve birliğini göz önüne alarak hareket ediyor. Bu resme göre sizce ekonomimi önemli yoksa güzel vatanımızmı. Şunuda söylemek isterimki ekonomi tabiki bir sıkıntı ama bu sorunu çözecek olan k. k (zillet değil) Allah ın izni ile yine Reis yani cumhur ittifakı olacaktır. Batının corç ve hansın istediği bir iktidardan bu ülkeye fayda beklemek kesinlikle en hafif tabiri ile saflık olur. İyi düşünmekte çok fayda var.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısın. Kaldı ki dünya ekonomik kriz ile boğuşurken bizim bundan nasibimizi almadan çıkmamız mümkün değil. Allah'ın izniyle yeniden RTE.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Zekeriya beyden bunu beklerdik. o kendine yakışanı yaptı. Allah yazıcıları olsun.
    Cevapla
  • kara kutu 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek Müslüman böyle olur saadet gibi kapısında Atatürk askeriyiz dedirtmez Biz ancak ALLAH ın askeriyiz
    Cevapla
  • Akşenerindosyaları 1 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle İnönü devrinde baskıcı rejime rağmen doğuda yaşayan Kürt alimleri ve Seyyidler islam dinine çok sahip çıktılar . Bu coğrafyanın mayası harcı tutkalı İslam’dır. Hüda Par Müslüman Kürtleri temsil ediyoruz diyor. Vatan bölmek, abd nin kucağına oturup taşeronluk yapmak gibi bir iddia taşımıyor. Saadet in beceremediğini her türlü baskıya rağmen HüdaPar başardı. Allah ın izni ve inâyeti ile bu seçimden sonra sayın Erdoğan bir çok şeyi değiştirecek….
    Cevapla
  • 2323 1 yıl önce Şikayet Et
    Hüda par doğu ve güneydoğuda etkin bir parti ve aynı zamanda HDPPKKnın korkulu rüyasıdır Sayın yapıcıoğlu isabetli karar verip oyunu görmüştür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor