Resmen başladılar! Twitter'dan Erdoğan'a operasyon

ABD seçimlerine dolaylı olarak müdahale ettiği ortaya çıkan Twitter, şimdi de 14 Mayıs seçimleri için Türkiye'de operasyona başladı.

GİRİŞ 15.03.2023 12:06 GÜNCELLEME 15.03.2023 17:09
Bu Habere 376 Yorum Yapılmış

   Haber7-Özel

Dünyanın en zengin insanı Tesla'nın sahibi Elon Musk'ın sosyal medya devi Twitter'ı satın almasının ardından, uygulamanın ABD'deki seçimlere ve seçmenlere yönelik yaptığı algı operasyonları deşifre edilmişti. Musk, açıkladığı veriler ile Twitter'ın algoritmik hareketler ile takipçileri yönlendirdiğini ortaya çıkarmıştı. Küresel güçlerin ABD'de uyguladığı algı operasyonunu şimdi de Türkiye'de uygulamak üzere harekete geçtiği tespit edildi. 

FETÖ VE SOLCU HESAPLAR ÖNERİLİYOR

Twitter, Türkiye'de seçim tarihlerinin 14 Mayıs olarak açıklanması ve artık seçim sathına girilmesiyle birlikte Türk seçmenlere yönelik algı operasyonlarını hızlandırdı. Küresel seçim mühendisleri, Twitter'da yeni hesap açan kişilere öncelikle FETÖ'cü, muhalif ve solcu hesapları önerirken, hesap açıldıktan sonrası için de çalışmaları hızlandırdı. 

'SANA ÖZEL' SAYFASI

Twitter yeni sürümünde 'Sana özel' olarak adlandırdığı sayfa ile kullanıcılara takip etmediği kişilerin paylaşımlarını da gösteriyor. Kullanıcıların takip etmediği hesaplara etkileşim sunulan bu sayfada, özellikle Erdoğan hükümetine muhalif kişiler ve bu kişilerin paylaşımları sunuluyor. Bu yöntem ile Twitter, seçim süreci boyunca seçmenlerin neyi görüp göremeyeceğine müdahale ederek bir manipülasyon gerçekleştiriyor.

CHP ÇALIŞMALARI İÇİN TÜRKİYE'YE GELDİLER

ABD'de de bu tip manipülasyon çalışmalarını yapan karanlık ilişkilerle dolu Benenson şirketinin ekibi CHP'nin seçim çalışmalarını yürütmek üzere bir süredir Türkiye'de yer alıyor. Daha önce 7 Haziran 2015 genel seçimleri ve 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde de İstanbul'a geldiği belirtilen ekip uyguladığı sosyal medya kampanyaları ile bugüne kadar 2 kez Barack Obama'yı ABD Başkanı olarak  seçtirdi. 


Taksim'de 5 yıldızlı bir otelde bulunduğu belirtilen ABD'li bu ekibin İstanbul’u 4, Ankara, İzmir ve Adana’yı 2 bölgeye ayırarak her bölgeye özel sosyal medya çalışmaları yaptığı ve özel içerikler geliştirdiği öne sürülen iddialar arasında yer alıyor. 

AFAD, KIZILAY VE HÜDA PAR ÜZERİNDEN KARALAMA KAMPANYASI

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti 11 ilimizde binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremle mücadele ederken, bu sosyal medya mühendislerinin uyguladığı algı operasyonları nedeniyle, devlet bir yandan depremin yıkımı diğer yandan ise yalan dolu haberlerle uğraşmak zorunda kaldı.

Öte yandan aynı müdahale HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na destek vereceğini açıklamasıyla tekrar uygulamaya sokuldu. Millet İttifakı paydaşı siyasetçiler, gazeteciler ve sahte sosyal medya hesapları, 2012 yılında kurulan HÜDA PAR’ı, 1990’lı yılların karanlık dönemlerinde ismi gündeme gelen Hizbullah örgütüyle lanse ederek kanlı eylemlerin sorumlusu olarak öne çıkarmaya çalıştı. 

HESAP AÇARKEN DE OPERASYON 

Twitter'ın yeni açılan yeni açılan hesaplarda başta Elon Musk'ı, ardından ise azılı iktidar karşıtı Tele1, Cumhuriyet, Aykırı, Odatv gibi medya organlarını önerdiği ortaya çıkmıştı. 

 Twitter'dan 2023 seçimleri öncesi Türkiye'ye siyasi operasyon! Twitter'dan 2023 seçimleri öncesi Türkiye'ye siyasi operasyon!

2023 seçimlerinin hemen öncesinde yapılan bu operasyonun, Türkiye'deki seçimlere yönelik "siyasi müdahale" olmakla eleştirilmişti.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 376
  • tahir 1 yıl önce Şikayet Et
    ağır para cezalarına çarptırılsın.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dış güçler diyosun
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Secimlere müdahale kabul edilemez Twitter ve diger secime müdahale edenleri mahkeme karari ile para cezasina carptirilmall
    Cevapla
  • Fahri Özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu fitne yuvalarını kapatmak lazım
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Twitter ve facebook'u seçim güvenliği yasasına dayanarak iki aylığına kısıtlayın yada kapatın!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...