Zonguldak'ta şap alarmı: 215 köy karantinaya alındı!

Zonguldak'ta, hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle 215 köy karantinaya alındı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bölgede aşılama çalışması başlattı.

Zonguldak'ta şap alarmı: 215 köy karantinaya alındı!
Zonguldak'ta şap alarmı: 215 köy karantinaya alındı!
GİRİŞ 16.03.2023 01:15 GÜNCELLEME 16.03.2023 01:16
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Zonguldak’ta Ereğli, Alaplı, Kozlu, Gökçebey ilçeleri ve merkeze bağlı köylerde ahır ve ağıllarda inek, koyun ve keçi gibi hayvanlarda şap hastalığı tespit edildi.

Zonguldak'ta şap alarmı: 215 köy karantinaya alındı!

215 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Devrek ilçesi ise önlem amacıyla kapsama alınarak toplam 215 köy karantina altına alındı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hastalığın görüldüğü bölgelerde aşılama çalışması başlattı

KAYNAK: DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • NooneLivesForever 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilerek yapılıyor. Milleti etsiz bırakma çabaları.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Tarım Bakanlığı yetkilileri, siz şap hastslığı var diyorsunuz lakin şap hep vardı hatta tüberkülozda hep var hatta ve hatta kesmhanelrde kesilen hayvanların en az % 5 tüberküloz bununla ilgili birşey diyen yoktu şap % 0.1 oranında .şimdi et az pahalandı bir kaç hayvan ithaltçısı devreye girdi nedense bu hastalıklardan biri aniden ortaya çıktı .şimdi size sormak lazım üreticiyi ithalatla neden terbiye etmek itiyorsunuz ? Bırakın fiyatlr zaten kendi kndine oturur . 5 yıldır üretici zarar ederken ineklerini kestiriren sesiniz çıkmadı .üretici tam eline birşeyler geçip kredi borçlarını ödemeye başlarkn mi şap çıktı. Bir cevap lütfen.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen oyle.Insanligi.bitirmek icin butun cabalari.Korona simdi SAP hastaligi.
    Cevapla
  • Adsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesin sap hastalığı yüzündendir. İnandık. Yapay ete geçmek için bu kadar oyun duzenbazlik çevirme peşindesiniz. İnsanlığın geleceği ile oynuyor medya ama devlet burada çok düşüncesiz davranıyor...
    Cevapla
  • misafir 55 1 yıl önce Şikayet Et
    düşüncesiz davranmıyor değil, küreselcilerin dediklerini harfiyen yerine getiriyorlar diyeceksin
    Cevapla
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesin yen bir şey olmaz her şeyi incelersen dünya da yiyecek bir şey olmaz yakında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi